Riikka Palonen

Käpy kengässä kuiskaili: Omistamisesta ja valkolehdokeista

25.6.2020

Esiinnyin juhannuspäivänä melkomoisen suurilla juhan­nus­fes­ta­reilla Sussexissa, Englannissa – paitsi tietenkin nyt verkon välityksellä.

Käpy kengässä kuiskaili: Korvasienistä ja kunnioituksesta

22.5.2020

Käpy kengässä kuiskaili: Väärässä olemisen ilosta

2.5.2020

Käpy kengässä kuiskaili: Eksymisen filosofiaa

2.4.2020
Vilma Ketola

Herkkuja Vilman tapaan: Mansikka-raparperi-brita & raparperitonic

18.6.2020

Perinteinen mansikka-brita on varmasti yksi kesän suosituimmista kakuista. Kun mukaan lisää vielä itse keitettyä raparperihilloa, on kesän suosikkikakku entistäkin herkullisempi.

Mari Lundén

Saumaillen: Munattomat marengit ja kohti uusia haasteita

14.11.2019

Syksy on jo pitkällä ja juhlakausi parhaimmillaan. Yksi juhlien takuuvarma ja helppotekoinen hitti ovat marengit. Mutta miten ne onnistuvat aller­gi­a­per­heessä?

Saumaillen: Syksy – uuden alku

14.8.2019

Saumaillen: Kesä on mielentila

17.7.2019

Saumaillen: Raikas juustokakku!

10.6.2019
Matti Laine

Maalarin mietteitä: Kaikenlaista on kokeiltu

24.5.2019

Peukaloni ei juuri viherrä muuten kuin maalaushommissa. Ainoa puutarhakasvi, mitä olen menestyksellä kasvattanut, on voikukka. Kaikenlaista on kokeiltu varsinkin nuorempana, mutta sittemmin olen jättänyt viljelyhommat osaavammille. Kaikeksi onneksi Kauttuan ”harjun” tonttikin on sitä luokkaa kivikkoinen, että edes houkutusta ei synny.

Maalarin mietteitä: Tiedeuutisia

12.4.2019

Maalarin mietteitä: Urheilijat ilman rajoja

23.2.2019

Maalarin mietteitä: Ei kolata verenmaku suussa

18.1.2019
Sara Nyman

Saran sarka: Syksyn ajatuksia

5.10.2018

Tulevaisuus kattaa paljon enemmän kuin pelkän ensi vuoden. Tulevaisuus on se maailma, jossa useat sukupolvet meidän jälkeemme tulevat asumaan. Näillä sanoilla aloitin ensimmäisen blogipostaukseni täällä Alasatakunnassa. Vuoden aikana olen kirjoittanut useista aiheista, niin äänestämisen tärkeydestä kuin ilmas­ton­muu­tok­sesta ja lukemisesta. Taustalla on kuitenkin ollut sama ajatus nuorten äänen kuulemisen ja kestävämmän päätöksenteon tärkeydestä.

Saran sarka: Näpit irti!

7.9.2018

Saran sarka: Huh hellettä

4.8.2018

Saran sarka: Helmi naapurissa

13.7.2018
Katri Mäenpää

Sanomisia saunan verannalta: Mennään mustikkaan!

26.8.2018

Viime viikonloppuna lähdimme mökille ihan vain keräämään mustikoita. Päiväkodissa perjantaina tädit kyllä ihmettelivät, mahtaakohan mustikoita löytyä. Monissa paikoissa mustikkaa ei nimittäin ole ollut. Päätin joka tapauksessa lähteä katsomaan, koska ainahan mökillä mustikoita on ollut.

Sanomisia saunan verannalta: Torille ainakin kerran kesässä

11.8.2018

Sanomisia saunan verannalta: Elämyksiä luonnosta

7.7.2018

Sanomisia saunan verannalta: Uimarin paratiisi

16.6.2018
Kirsi Kiuru

Syksy on täällä – mutakakku Daim-kermalla

9.10.2017

Syksy on selkeästi täällä! On siis aika siirtyä ”raskaampaan” leivontaan. Jotenkin syksyisin sitä kaipaa vahvoja makuja, kesäisin maistuu ”kevyet” leivonnaiset.

Popsi popsi porkkanaa ;)

11.9.2017

Rulla-herkkua

10.8.2017

Pakastimen tyhjennystä

14.7.2017
Kaisa Lammila

Kiitos kesä, tervetuloa syksy

23.9.2017

Syö lautasesi tyhjäksi tai...

24.8.2017

Potut pottuina!

29.7.2017

Kesäkuun kuulumiset

28.6.2017
Eija Setänen

Nauta tykkää padasta ja pata naudasta

4.11.2016

Kun ilmat kylmenevät, on ihana tehdä pataruokia. Ne ovat helppoja ja maukkaita. Padan kypsyessä voi vaikka ulkoilla tai sitten käpertyä sohvan nurkkaan lukemaan kirjaa. Paistien lisäksi pitkään haudutettaviin patoihin käyvät mainiosti naudan sitkeämmätkin osat eli lapa ja etuselkä.

Lämmin leipä taipuu moneksi

6.8.2016

Nyhtöpossu ja sen kastike

5.7.2016

Grillataan ja chillataan

11.6.2016
Raita Markula

Märepaloja: Jäähyväiset

22.10.2016

Tämä on nyt tällä haavaa viimeinen blogi­kir­joi­tukseni Alasatakunnassa, joten haluan välittää kiitokseni ja kumarrukseni lehden toimitukselle tämän mahdollisuuden johdosta, sekä tietenkin teille lukijoille jotka olette jaksaneet sepustuksiani seurata. Paljon on muuttunut omassa elämässäni tämän puolivuotisen kirjoi­tus­ru­peaman aikana, mutta tavoitteet ja ideologia ovat edelleen samat: suomalaisen ruuantuotannon kunnianpalautus ja kuluttajien herättely pohtimaan, mitä kaikkea omasta ostoskorista löytyykään.

Kunnioitusta junteille

24.9.2016

Alapääjuttu

12.8.2016

Okratunnelmia ja opiske­lu­paik­ka­heh­ku­tusta

17.7.2016