Blogi
Eija
 
Setänen
Olen euralainen ruokabloggaaja, ja perustin Kanapeet-blogini kolme vuotta sitten, kun lapset lensivät pesästä ja elämään jäi tilaa uusille harrastuksille. Olen aina kerännyt reseptejä, ja blogin pitikin olla vain oma reseptikirja, kunnes huomasin, että se kiinnostaa muitakin. Mottoni on, että herkullista saa helposti, ja tavoitteenani on tarjota ruoka-ohjeita, joilla voi helposti välttää valmisruoat lähikaupan aineksilla.
11.6.2016 9.42

Grillataan ja chillataan

Gril­laa­mi­nen on ke­sän yk­kös­jut­tu. Ke­vääl­lä odo­tel­laan vesi kie­lel­lä il­mo­jen läm­pe­ne­mis­tä sii­hen pis­tee­seen, et­tä saa­daan kai­vet­tua gril­lit tal­vi­te­loil­ta. On mu­ka­vaa, kun kaik­ki voi­vat ko­koon­tua ulos gril­lin ää­reen ja syö­mi­nen­kin ta­pah­tuu ul­ko­na. Iha­nan ren­toa me­nin­kiä ja yh­des­sä­o­loa, si­tä­hän gril­laa­mi­nen par­haim­mil­laan on. Ju­han­nus on yleen­sä ke­sän gril­laa­mis­ten ko­ho­koh­ta, ko­koon­nu­taan yh­teen, pi­de­tään haus­kaa ja syö­dään gril­li­ruo­kaa, eli gril­la­taan ja chil­la­taan. Ai­ka mo­nes­sa huus­hol­lis­sa isän­tä toi­mii gril­li­mes­ta­ri­na, vaik­kei muu­ten pal­jon kok­kai­luun osal­lis­tui­si­kaan. Niin se on meil­lä­kin ja täy­tyy sa­noa, et­tä mel­koi­nen gril­li­mes­ta­ri on mei­dän­kin isän­näs­tä vuo­sien saa­tos­sa keh­key­ty­nyt.

Maukkaasti marinoidut broilerin koipinuijat

1–2 ra­si­aa maus­ta­mat­to­mia broi­le­rin koi­pi­pa­lo­ja

Ma­ri­na­di:

1/2 dl ruo­ka­öl­jyä

1/2 dl soi­ja­kas­ti­ket­ta

2 val­ko­si­pu­lin kynt­tä murs­kat­tu­na

2 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 tl chi­li­jau­het­ta

Dip­paa­mi­seen:

pap­ri­ka­dip­piä

Kui­vaa koi­pi­pa­lo­jen pin­ta. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set laa­ke­as­sa as­ti­as­sa ja lai­ta koi­pi­pa­lat ma­ri­na­diin. Pyö­rit­te­le nii­tä vä­hän ma­ri­na­dis­sa, et­tä ne maus­tu­vat joka puo­lel­ta. An­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään 4 tun­tia, mie­lel­lään yön yli. Soi­ja­kas­ti­ke si­säl­tää suo­laa, mut­ta ri­pot­te­le sil­ti vä­hän suo­laa koi­pi­pa­lo­jen pin­taan en­nen kyp­sen­nys­tä. Kyp­sen­nä koi­pi­pa­lat gril­lis­sä puo­li­sen tun­tia ah­ke­ras­ti kään­nel­len tai paah­da ne uu­nis­s­sa ra­peik­si 200 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. Va­le­le koi­pi­nui­jat kyp­sen­nyk­sen puo­les­sa vä­lis­sä ma­ri­na­dil­la vaik­ka pul­la­su­tia apu­na käyt­tä­en. Tar­joa pap­ri­ka­di­pin kera.

Paprikadippi

2 kpl gril­lat­tu­ja pap­ri­koi­ta (myy­dään säi­lyk­kee­nä la­si­pur­kis­sa)

2 dl turk­ki­lais­ta tai kreik­ka­lais­ta ju­gurt­tia

1 val­ko­si­pu­lin kyn­si pu­ris­tet­tu­na

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

tilk­ka olii­vi­öl­jyä

Va­lu­ta hie­man pap­ri­koi­ta, lai­ta ne kul­hoon ja so­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää jouk­koon ju­gurt­ti ja lo­put ai­nek­set. Se­koi­ta ja tar­joa heti broi­le­rin, li­han tai kas­vis­ten dip­pi­nä.

Vink­ki: dip­pi so­pii eri­no­mai­ses­ti ma­ka­ro­ni­sa­laa­tin kas­tik­keek­si!

Grilliperunat argen­tii­na­lai­sittain

kook­kai­ta van­han sa­don pe­ru­noi­ta

mai­toa ja vet­tä (1 osa vet­tä, 2 osaa mai­toa)

suo­laa

ruo­ka­öl­jyä

hy­vää gril­li­maus­tet­ta

Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä ne juu­ri ja juu­ri kyp­sik­si mai­don ja ve­den se­koi­tuk­ses­sa, joka on maus­tet­tu suo­lal­la. Jääh­dy­tä ja hal­kai­se pe­ru­nat kes­kel­tä. Si­pai­se pul­la­su­dil­la vä­hän öl­jyä pe­ru­noi­den pin­taan ja maus­ta ne gril­li­maus­teel­la. Gril­laa pe­ru­noi­hin gril­lis­sä kau­nis pais­to­pin­ta.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram