Tämän kakun mustikkasydän toi sopivasti raikkautta makean
vaniljatäytteen vastapainoksi. Mustikkasydämen tekeminen tuo hieman enemmän haastetta kuin
esimerkiksi tavallisen kerrosjuustokakun tekeminen. Mustikan sijaan voi halutessaan käyttää myös
muita marjoja, kuten vadelmaa ja mansikkaa.
Kaurakeksipohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita
Mustikkasydän:
1 prk (n.250 g) mustikkahilloa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
vajaa 0,5 dl mustikkamehua
Vaniljajuustokakku:
n. 250 g vaniljakastiketta (mahdollisimman paksua esim. Valio Vanilla vaniljakastike)
2 prk (400 g) vaniljatuorejuustoa
5 dl vispikermaa
5 liivatelehteä
noin 0,5 dl vettä
1) Valmista mustikkasydän. Vuoraa kelmulla irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 16-18cm. Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä kulhossa mustikkahillo ja tuorejuusto. Vatkaa
vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kattilassa mustikkamehu ja liota siihen kuivaksi
puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston ja mustikkahillon sekaan.
Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kerma varovasti käännellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan ja
siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
2) Valmista keksipohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija noin 24cm) pohjalle kakkupahvista
sopiva pohja. Korota irtopojavuoan reunoja käyttämällä leivinpaperia tai reunakalvoa. Murskaa
kaurakeksit esim. monitoimikoneen avulla. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele
pohja tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan vaniljatäytteen tekoa.
3) Valmista vaniljatäyte. Laita liivatelehdet liokamaan kylmään veteen. Yhdistä kulhossa
vaniljakastike ja vaniljatuorejuusto. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kiehauta vesi kattilassa ja liota
siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
4) Kokoa kakku. Irrota mustikkasydän varovasti irtopohjavuoasta ja aseta se keskelle keksipohjaa.
Kaada vaniljatäyte mustikkasydämen reunoille ja päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään
neljäksi tunniksi.
5) Siirrä kakku irtopohjavuoasta tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi
pensasmustikoilla ja valkosuklaalla.