14.7.2017 11.13
Uutiset
 
Iida Rissanen-Vatja

Finalistit selvillä

image

Eura | Kesän makuja -tapahtuman lähiruo­ka­kil­pailu tuo muun muassa Aki Wahlmanin arvioitavaksi euralaisista raaka-aineista valmistettuja ja paikallisesta kulttuurista ammentavia ruokatuotteita.

Lä­hi­ruo­ka­kil­pai­lun fi­naa­liin yl­si 18 eh­dok­kaan jou­kos­ta vii­si an­nos­ta, jois­ta ne­li­hen­ki­nen raa­ti va­lit­see lau­an­tai­na Kus­taa Jär­vi­sen au­ki­ol­la voit­ta­jan. Tuo­ma­ris­toon kuu­lu­vat huip­pu­kok­ki Aki Wahl­ma­nin li­säk­si Timo Kai­la Ape­tit Ruo­ka Oy:ltä, ruo­kab­log­gaa­ja­na­kin tut­tu Ei­ja Se­tä­nen HKSca­nil­ta sekä Mai­ja Wil­l­man Maa- ja ko­ti­ta­lous­nai­sis­ta.

– Yk­sit­täi­siä re­sep­te­jä tuli 18, ja olim­me sii­hen tosi tyy­ty­väi­siä, vaik­ka kiin­nos­tus­ta oli enem­män­kin. Myös tuo­ma­rit oli­vat heti in­nois­saan – teh­tä­vä on kuu­lem­ma vai­kea, mut­ta mie­len­kiin­toi­nen, kun ruo­ka­tuot­tei­ta ei ar­vi­oi­da eri luo­kis­sa. Nii­tä on haas­ta­va ver­ra­ta kes­ke­nään, ta­pah­tu­man jär­jes­tä­jiin kuu­lu­va Min­na Mä­ki­nen ku­vai­lee.

Fi­naa­lis­sa lä­hi­ruo­kien ku­nin­kuu­des­ta mit­te­le­vät Päi­vi Leh­to­sen Ha­rald Vi­her­par­ran jää­te­lö ja her­ne­hum­mus, Kir­si Jus­si­lan mau­kas ra­par­pe­ri­pii­rak­ka, Eu­ran sy­dän -lei­von­nai­nen ja Es­ko­lan va­si­kan ul­ko­fi­lee­ka­re Mat­ti Es­ko­lal­ta.

Fi­naa­li al­kaa kel­lo 11.30.

Ota kantaa