22.3.2018 6.00
Uutiset
 
Iida Rissanen-Vatja

Kotisirkka sopii vaikka pitsan päälle

image

Pöytyä, Yläne | Päivi Lehtosen hyönteis­ruo­ka­kurs­seilla tarjotaan pehmeä lasku uudenlaiseen ruokavalioon.

Vii­me maa­nan­tai­na ra­vin­to­la­kok­ki ja vil­li­ruo­ka­eks­pert­ti piti kou­lu­tus­ta Kei­häs­kos­ken Mar­toil­le, jot­ka loih­ti­vat ko­ti­sirk­ka­val­mis­teis­ta mo­nen mois­ta ma­ke­aa ja suo­lais­ta.

– Paah­de­tut ko­ti­sir­kat muis­tut­ta­vat paah­det­tua sie­men­tä, päh­ki­nää tai sip­se­jä. Nii­tä voi myös käyt­tää sie­men­ten ta­paan ja esi­mer­kik­si lei­von­taan. Olen it­se fri­tee­ran­nut­kin sirk­ko­ja, mut­ta hel­poin­ta ja mo­ni­käyt­töi­sin­tä on jau­haa sirk­ka vaik­ka pih­vin si­säl­le, Päi­vi Leh­to­nen ker­too.

Poi­mi tal­teen ko­kin her­kul­li­set ja hel­pot ko­ti­sirk­ka­re­sep­tit. Li­sää ASK 22.3.

Sirkkanakeissa on sianlihan lisäksi kotisirkkaa.

Sirkkanakeissa on sianlihan lisäksi kotisirkkaa.

IIda Vatja

Kotisirkkapitsa

Poh­ja:

tor­til­la­let­tu tai Kan­kaan tuo­res-ha­pan­korp­pu­poh­ja.

Pääl­le:

to­maat­ti­kas­ti­ke

si­pu­li­ren­kaat

juus­to­raas­te

sirk­ka­nak­ki­sii­vut tai paah­det­tu­ja sirk­ko­ja

yrt­te­jä

Pais­ta noin 225 as­tees­sa 15 mi­nuut­tia. Jos käy­tät paah­det­tu­ja sirk­ko­ja, voit ri­po­tel­la ne pin­nal­le ai­van pais­ton lop­pu­vai­hee­sa tai vas­ta val­mii­seen pit­saan.

Paahdettuja kotisirkkoja.

Paahdettuja kotisirkkoja.

Iida Vatja

Kotisirk­ka­muf­finssit

2,5 dl veh­nä­jau­ho­ja

2,5 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

0,5 tl suo­laa

1,5 dl so­ke­ria

2,5 dl mai­toa

1 dl jo­gurt­tia, pii­mää tai ker­ma­vii­liä

3 rkl öl­jyä

2–3 ome­naa kar­ke­ak­si raas­tet­tu­na

n. 1,5 dl sirk­kag­ra­no­laa tai muu­ta gra­no­laa ja sirk­ko­ja

Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa kui­vat ai­neet gra­no­laa lu­kuun ot­ta­mat­ta, toi­ses­sa nes­teet. Se­koi­ta kes­ke­nään ja li­sää ome­nat. Älä vai­vaa tur­haan. An­nos­te­le vuo­kiin, älä täy­teen. Ri­pot­te­le pin­nal­le gra­no­la/sir­kat. Pais­ta 200 as­tees­sa 15–20 min. Voit ko­ris­tel­la ha­lu­tes­sa­si vie­lä suk­laa­sir­koil­la.

Tästä hyönteisruoka on aika helppo aloittaa.

Tästä hyönteisruoka on aika helppo aloittaa.

Iida Vatja

Ota kantaa