22.7.2019 13.44
Uutiset
 
Fanni Toimela

Perinteisellä reseptillä, uudella säväyksellä

image

Eura | Vuotuisen perinteen muodostaneet kotiseutupäivät alkoivat Pirtillä tänään. Tänä vuonna tapahtuman järjestäjien toiveena on houkutella paikalle entistä enemmän myös lapsia muun muassa nukketalojen ja helmikorupajan avulla.

Tä­nään maa­nan­tai­na lou­naak­si on tar­jol­la pe­rin­teis­tä si­lak­ka­loo­raa, jon­ka sa­lai­suus on Ko­ti­seu­tu­yh­dis­tys Eu­ran Pir­tin sih­tee­rin Tar­ja Ala-Ha­ku­lan mu­kaan maus­ta­mi­ses­sa ja mie­li­pi­tei­tä ja­ka­vas­sa ai­ne­so­sas­sa.

– Ai­nek­set ovat si­lak­ka­loo­ras­sa hy­vin yk­sin­ker­tai­set: pe­ru­naa, si­pu­lia, si­lak­kaa ja mu­na­mai­toa. So­pi­va suo­la on tär­keä, jon­ka li­säk­si lai­te­taan vä­hän pip­pu­ria. Teem­me van­hal­la pe­rin­tei­sel­lä oh­jeel­la, ja sen mu­kaan loo­raan tu­lee si­la­vaa, jota ny­ky­ään vä­hän kam­mok­su­taan. Se an­taa mah­ta­van maun, hän ker­too.

Ko­ti­seu­tu­päi­viä vie­te­tään Eu­ran Pir­til­lä tiis­tais­ta tors­tai­hin klo 12–18. Li­sää ta­pah­tu­mas­ta voit lu­kea tiis­tain Ala­sa­ta­kun­nas­ta.