10.11.2017 13.42
Kulttuuri
 
Liisa Nykänen

Köyliön ruokaperinne Lempimäisten kansien väliin

Köyliö-seuran tekemä kirjakattaus on melkoinen. 14. ja uusin kirja on paikallista ruokaperinnettä tallentava Lempimäisiä.

Köyliö-seuran tekemä kirjakattaus on melkoinen. 14. ja uusin kirja on paikallista ruokaperinnettä tallentava Lempimäisiä.

Liisa Nykänen

image

Säkylä, Köyliö | Köyliö-seuran uunituore kirja Lempimäisiä on koonnut kansien väliin ruokaperinnettä kaikista Köyliön kylistä ja niiden pitokokkien herkullisimmat reseptit.

Lem­pi­mäi­siä on jo 14. Köy­liö-seu­ran kir­ja. Seu­ran pu­heen­joh­ta­ja Sa­mu­li Vah­te­ris­ton mu­kaan noi­den kir­jo­jen kan­sien vä­liin on ker­ty­nyt yli 3 000 si­vua ta­ri­noi­ta, his­to­ri­aa, va­lo­ku­via ja kai­ken­lais­ta mie­len­kiin­tois­ta ja toi­vot­ta­vas­ti ih­mis­ten mie­lis­sä py­sy­vää Köy­li­ös­tä.

Uu­sin Köy­liist-kir­ja lu­paa lu­ki­jal­le sen seit­se­män sort­tia, mon­ta hyp­py­sel­lis­tä ajan­ku­vaa ja elä­män­ma­kua. 144-si­vui­ses­sa kir­jas­sa on pe­rin­ne­ruo­ka­re­sep­tejä ja 52 ruo­kai­saa ta­ri­naa 33 kir­joit­ta­jan kynästä. Lue li­sää ASK 9.11. ky­lä­tee­mas­ta.

Ota kantaa