Kesän makuja -tapahtuma sai alkunsa vuonna 2016, kun suosittua Tavataan Kauttualla- ja Kauttuan Laulujen yö -tapahtumaa haluttiin laajentaa. Yrittäjien, Yrittäjänaisten ja kunnan elinkeinopalvelujen yhteistyöllä järjestettävällä tapahtumalla on erityisesti haluttu nostaa tietoisuuteen Euran palveluja ja kivijalkakauppoja sekä lähiruokaa.
Teemat ovat kantaneet. Ensimmäisenä vuonna Yrittäjien puheenjohtaja Merja Lehto toivoi, että "jatkumoa tulisi", ja onhan sitä tullut.
Mahtoiko vuosi sitten kova helle verottaa kävijämäärää vai oliko esiintyjien vetovoima tänä vuonna suurempi, yleisöä oli kuitenkin viimevuotista vilkkaammin liikkellä. Leimojen keruu arvontapassiin tai liikkeiden ja palvelujen avoimet ovet ja tarjoukset houkuttelivat väkeä avaamaan sellaisiakin ovia, joihin ei muuten ehkä menisi. Sellaista sanontaa kuultiinkin, että "tällaisena päivänä kehtaa mennä vain tutustumaan".
Maku-teema on toteutunut muun muassa tapahtuman ruokakilpailuissa. Tänä kesänä tunnettujen euralaisten versiot hampurilaisista ja uuden oman kansanedustajan grillausvinkit kiinnostivat väkeä Ankkalammella. Ruokateemaa kannattaa ilman muuta jatkaa tulevinakin vuosina – täällä asutaan ja tehdään töitä ruoka-aitassa, jossa on niin kalaisa järvi kuin erikoisviljelyäkin.
Järjestäjien jo ensimmäisenä vuonna esittämä toive yli kuntarajojen kiinnostavasta tapahtumasta on sekin toteutunut, sillä yleisön joukossa näkyi tuttuja naapureista. Moni viettääkin Kesän makuja -päivää ja -iltaa kohtaamisten merkeissä; viikonloppuun osui useitakin esimerkiksi täältä lähtöisin olevien ihmisten tapaamisia.
Kuten mikä tahansa tapahtuma, myös tämä lienee avoin kehittymään. Nyt toivottiin esimerkiksi kauppaliikkeiltä pidempää aukioloa.