Lähes historiallisen suuren tuotannon laajennuksen valmistelut ovat tehtaalla jo täydessä käynnissä. Toteutuessaan uusi pihvi- ja pyörykkälinja varmistaa ja tuokin työpaikkoja, myös välillisesti muun muassa viljelytykseen ja logistiikkaan.
Apetit on iskenyt kiinni nykytrendiin eli kevyempään kasvis- ja kalaruokaan, jonka menekki kasvaa. Esimerkiksi Pyhäjärven kalasta yhteistyössä paikallisen yrittäjän Kolvaan Kalan kanssa tehdyt pihvit ovat toistaiseksi olleet vain suurkeittiöille pakattuja, mutta saataneen laajennuksen ansiosta nyt myös vähittäiskauppaan.
Säkylän läntisellä teollisuusalueella tapahtuu muutakin. Biotalouden teknologiayritys Betulium suunnittelee kiertotaloutta edistävän esittelytuotantolaitoksen rakentamista jo työn alla olevan VSS Biopowerin biokaasulatoksen viereen. Läheisellä Köörnummella Pakkasvakka Oy varautuu laajennjstarpeisiin ja Säkylän uudella liikealueella puolestaan on vireillä uusia rakennushankkeita. Kunta on näitä hankkeita avittamassa maakaupoin.
Itäisellä teollisuusalueella Köyliön Ristolassa puolestaan kohdistuu odotuksia valtatien alkamassa olevaan remonttiin – se tuonee mahdollisuuksia kehittää teollisuusaluetta. Lisäksi uuden Kiviharjun vedenottamon lupa-asiat ovat kunnossa, ja se osaltaan varmistaa paljon vettä käyttävien yritysten mahdollisuuksia sijoittua Säkylään.
Aikamoinen vauhti siis päällä. Ei ihme, että Säkylä menestyi myös keväisessa Suomen Yrittäjien kyselyssä, jossa arvioitiin kuntien elinkeinopolitiikkaa. Tulokset ovat vaatineet sitkeää työtä yritystoiminnan eteen.
Seudulla, jossa asukasluku on laskusuunnassa ja syntyvyyskin alentunut, tällaiset uutiset antavat toivoa tulevaisuuteen ja luovat positiivista mielikuvaa kehittyvästä alueesta.