3.10.2019 16.18
Uutiset
 

Amcor aloittaa yt:t – tavoitteena sulkea Kauttuan ja Lieksan tehtaat

image

Eura, Kauttua | Amcor Flexibles Finland Oy on ilmoittanut aloittavansa viralliset yhteis­toi­min­ta­neu­vot­telut Kauttuan ja Lieksan joustopakkauksia valmistavilla tehtaillaan selvittääkseen tehtaiden mahdollista sulkemista.

Yh­ti­ön mu­kaan sel­vi­tys­työn al­ka­mi­sen syy­nä on mo­lem­pien teh­tai­den pit­kään jat­ku­nut ta­lou­del­li­nen kan­nat­ta­mat­to­muus.

Kaut­tu­an ja Liek­san teh­tail­la val­mis­te­taan elin­tar­vik­kei­den pak­kaus­ma­te­ri­aa­le­ja. Teh­taat työl­lis­tä­vät yh­teen­sä va­jaat 200 työn­te­ki­jää, jois­ta noin 135 Kaut­tu­al­la.

Kaut­tu­an teh­taan­joh­ta­ja Jar­mo Sara ei kom­men­toi ti­lan­net­ta. Tie­dot­teen mu­kaan neu­vot­te­lu­ja on edel­tä­nyt pit­käl­li­nen työ vaih­to­eh­tois­ten rat­kai­su­jen löy­tä­mi­sek­si.

"Jotain odotettiin, muttei tätä"

Kaut­tu­an teh­taal­la hen­ki­lös­tö sai yt-neu­vot­te­lu­jen al­ka­mi­ses­ta tie­don tors­tai­na kel­lo 13.30. Pää­luot­ta­mus­mies Jark­ko Lind­roo­sin mu­kaan tie­dos­sa oli, et­tä ti­laus­kan­nat ovat teh­taal­la pie­nen­ty­neet.

– Ei tätä tie­toa ke­tään juh­li­maan ru­ven­nut, ikä­vä uu­ti­nen. Jo­tain oli odo­tet­tu­kin, et­tä ta­pah­tuu, mut­ta tätä ei oli­si us­ko­nut. Mut­ta nyt al­kaa neu­vot­te­lut, ja ta­voi­te tie­ten­kin on, et­tä teh­das säi­lyy ja työt jat­ku­vat. Kaik­kem­me ko­e­te­taan ai­na­kin työn­te­ki­jöi­den puo­les­ta teh­dä. Täl­lä­kin het­kel­lä töis­sä on sel­lai­sia, jot­ka ovat ol­leet tääl­lä yli 40 vuot­ta, ja it­se­kin olen 20 vuot­ta. Toi­vot­ta­vas­ti sii­tä vie­lä jat­kuu, hän to­te­aa.

Oma ra­sit­teen­sa ovat Lind­roo­sin mu­kaan ol­leet AR Car­to­nin sul­ke­mi­ses­ta jää­neet ti­lat. Mel­kein puo­let val­ta­vas­ta teh­das­kiin­teis­tös­tä on ol­lut ke­vääs­tä 2018 as­ti tyh­jil­lään.

Myös 43 vuot­ta teh­taal­la työs­ken­nel­lyt va­ra­pää­luot­ta­mus­mies Har­ri Nur­mi­nen ker­too uu­ti­sen tul­leen yl­lä­tyk­se­nä. Hän ei ol­lut tors­tai­na pai­kal­la vas­taa­not­ta­mas­sa it­se tie­toa.

– Maa­nan­tai­na ol­laan vii­saam­pia.

Teh­tai­den sul­ke­mis­ta kos­ke­va sel­vi­tys­työ al­kaa 10. lo­ka­kuu­ta jat­ku­en noin kuu­si viik­koa. Neu­vot­te­lut ei­vät kos­ke Am­co­rin Val­ke­a­kos­ken teh­das­ta, jon­ka yh­tiö os­ti ke­sä­kuus­sa. Neu­vot­te­lut ei­vät vai­ku­ta Am­co­rin asi­ak­kai­den pal­ve­luun tai teh­tai­den tuo­tan­toon.

Näköislehti

Instagram

Instagram