27.10.2020 13.54
Uutiset
 
Esa Viippola

Eura ottaa tiukempaa koronalinjaa – kunnanvirastoon vain ajanvarauksella

– Kunnan palvelut pelaavat kyllä täysillä jatkossakin vaikka virasto on koronan takia suljettu vuoden loppuun, palvelusihteeri Elina Ravantti sanoo. Pääosin etätöihin siirtyneen virastoväen tavoittaa puhelimitse, ja halutessaan voi varata ajan asiakastapaamiseen.

– Kunnan palvelut pelaavat kyllä täysillä jatkossakin vaikka virasto on koronan takia suljettu vuoden loppuun, palvelusihteeri Elina Ravantti sanoo. Pääosin etätöihin siirtyneen virastoväen tavoittaa puhelimitse, ja halutessaan voi varata ajan asiakastapaamiseen.

Liisa Nykänen

image

Eura | Kunnanhallitus päätti maanantaina, että Eurassa otetaan käyttöön valtakunnallisia ja alueellisia rajoituksia tiukemmat linjaukset koronaviruksen torjunnassa. Uudet linjaukset tulivat voimaan välittömästi.

Hal­lin­to­joh­ta­ja Kari Kan­kaan­ran­ta to­te­aa, et­tä lin­jauk­set ovat mo­nel­ta osin sa­mat kuin ke­vääl­lä, mut­ta nyt pää­tök­siä on eh­dit­ty poh­tia pa­rem­min.

– Ke­vääl­lä käy­tän­nös­sä vain läh­det­tiin töis­tä, ja alet­tiin sit­ten miet­tiä, mi­ten asi­at jär­jes­te­tään. Esi­mer­kik­si kun­nan­vi­ras­ton asi­a­kas­pal­ve­lu lop­pui ko­ko­naan. Nyt on etu­kä­teen var­mis­tut­tu sii­tä, et­tä asi­a­kas­pal­ve­lu toi­mii poik­keu­so­lois­sa­kin, Kan­kaan­ran­ta to­te­aa.

Kun­nan­vi­ras­ton li­säk­si kiin­ni me­ne­vät si­vis­tys­pal­ve­lui­den toi­min­not val­ti­on vi­ras­to­ta­los­sa. Per­he­kes­kuk­sen ti­lois­sa ta­pah­tu­va muu toi­min­ta jat­kuu nor­maa­lis­ti.

Asi­a­kas­työ hoi­de­taan pää­o­sin pu­he­li­mit­se tai muu­ten etä­nä. Val­mius kui­ten­kin on myös asi­a­kas­ta­paa­mi­sil­le, kun­han tur­va­mää­räyk­sis­tä pi­de­tään huol­ta.

– Asi­oin­ti sekä kun­nan­vi­ras­tos­sa et­tä vi­ras­to­ta­los­sa on­nis­tuu jat­kos­sa­kin ajan­va­rauk­sel­la, Kari Kan­kaan­ran­ta täs­men­tää.

Kontaktit minimiin

Kun­nan­hal­li­tuk­sen lin­jauk­sen mu­kai­ses­ti Eu­ran kun­ta pi­dät­täy­tyy jär­jes­tä­mäs­tä eri­lai­sia ei-vält­tä­mät­tö­miä juh­lia ja ti­lai­suuk­sia, jois­sa en­nal­ta tun­te­mat­to­mat ih­mi­set koh­tai­si­vat toi­si­an­sa. Esi­mer­kik­si mar­ras­kuul­le suun­ni­tel­lut kun­nan ja eu­ra­lais­ten yh­dis­tys­ten ta­paa­mi­set on pe­rut­tu, ei­kä kun­ta jär­jes­tä hen­ki­lös­töl­leen jou­lu­ruo­kai­lua.

Sal­lit­tu­ja ovat edel­leen kou­lu­jen ja mui­den yk­si­köi­den ti­lai­suu­det, jois­sa ko­koon­nu­taan va­kiin­tu­neen ryh­män kans­sa. Myös ryh­mä­muo­tois­ta har­ras­tus­toi­min­taa voi­daan jär­jes­tää al­le 20 osal­lis­tu­jal­le, mi­kä­li hy­gie­ni­as­ta, tur­va­vä­leis­tä ja muis­ta tur­va­mää­räyk­sis­tä voi­daan eh­dot­to­mas­ti huo­leh­tia.

Etätyötä ja maskeja

Kai­kil­le etä­nä työs­ken­te­le­mään pys­ty­vil­le kun­nan työn­te­ki­jöil­le suo­si­tel­laan laa­ja-alai­ses­ti etä­työn te­ke­mis­tä. Kari Kan­kaan­ran­nan mu­kaan tämä kos­kee noin kym­men­tä pro­sent­tia kun­nan hen­ki­lös­tös­tä, ja etä­töi­den tuot­ta­vuut­ta seu­ra­taan esi­mie­hen har­kin­nan mu­kaan. Etä­o­sal­lis­tu­mis­ta suo­si­tel­laan myös luot­ta­mu­se­lin­ten ko­koon­tu­mi­siin ai­na, kun se on mah­dol­lis­ta.

Kun­nan­hal­li­tus teki myös en­na­koi­van pää­tök­sen mas­kien hank­ki­mi­ses­ta koko hen­ki­lös­töl­le ja Eu­ran lu­ki­on opis­ke­li­joil­le, mi­kä­li mas­keis­ta tu­lee ny­kyis­tä vah­vem­pi suo­si­tus. Mas­kit tu­le­vat myös pe­ru­so­pe­tuk­seen, jos asi­as­ta tu­lee val­ta­kun­nal­li­nen tai alu­eel­li­nen pää­tös.

Ota kantaa