7.5.2021 14.40
Uutiset
 
Mirja Linnemäki ja Elli-Mari Ahola

Euraan lisävauhtia rokotuksille, näyttelytilat saa avata ja nuoret voivat harrastaa sisällä omissa ryhmissä

image

Eu­ra | Eu­ra li­sää vä­keä ro­ko­tuk­sia ja­ka­maan ja myös työ­ter­veys­huol­to al­kaa ro­kot­taa.

Ro­ko­tus­hen­ki­lös­töä saa­daan li­sää, kun vä­keä va­pau­tuu muis­ta pal­ve­luis­ta. Li­säk­si kun­ta on teh­nyt täl­lä vii­kol­la so­pi­muk­sen yk­si­tyi­sen Ter­veys­ta­lon kans­sa, et­tä siel­lä työ­ter­veys­huol­to al­kaa ja­kaa ro­ko­tuk­sia. Nii­tä an­ne­taan ikä­ryh­mit­täin sa­mas­sa tah­dis­sa kuin kun­nan ter­vey­den­huol­los­sa.

Nyt Eu­ras­sa va­ra­taan ai­ko­ja 50 vuot­ta täyt­tä­neil­le. Al­le 50-vuo­ti­ai­den ajan­va­raus käyn­nis­tyy tou­ko­kuun lo­pul­la.

Eu­ran oma "ko­ro­na­nyrk­ki" lin­ja­si per­jan­tai­na, et­tä 13–20-vuo­ti­ai­den har­ras­tus­toi­min­taa voi­daan to­teut­taa tur­va­mää­räyk­set huo­mi­oi­den si­sä­ti­lois­sa omal­la jouk­ku­eel­la tai ryh­mäl­lä il­man hen­ki­lö­ra­joi­tus­ta, joka tä­hän as­ti on ol­lut 10 hen­keä.

Mu­se­oi­den li­säk­si nyt myös näyt­te­ly­ti­lat voi­daan ava­ta ra­joi­te­tuil­le asi­a­kas­mää­ril­le si­ten, et­tä tur­va­vä­lit voi­daan säi­lyt­tää.

Sa­ta­kun­nan alu­eel­li­sen tar­tun­ta­tau­tien tor­jun­nan työ­ryh­män mu­kaan Sa­ta­kun­ta on nyt pe­rus­ta­sol­la, mut­ta Eu­ra, Eu­ra­jo­ki ja Nak­ki­la ovat le­vi­ä­mis­vai­hees­sa. Ti­lan­ne on pa­ran­tu­nut, mut­ta epi­de­mia ei ole maa­kun­nas­sa vie­lä ohi, jo­ten ra­joi­tuk­sia ja suo­si­tuk­sia pu­re­taan mal­til­li­ses­ti ja as­teit­tain.  

– Eu­ras­sa il­maan­tu­vuus on las­ke­nut no­pe­as­ti ja odo­tet­ta­vis­sa on, et­tä tääl­lä­kin saa­vu­te­taan pe­rus­ta­so lä­hi­ai­koi­na. Se edel­lyt­tää kui­ten­kin ra­joi­tus­toi­mien tiuk­kaa nou­dat­ta­mis­ta. Pe­rus­ta­son saa­vut­ta­mi­sen jäl­keen ra­joi­tuk­sia voi­daan pur­kaa enem­män. Tätä ar­vi­oi­daan seu­raa­vak­si en­si kes­ki­viik­ko­na 12. tou­ko­kuu­ta, ker­too hal­lin­to­joh­ta­ja Kari Kan­kaan­ran­ta.

Lievennyksiä maakuntaan ehkä kuun lopulla

Myös Sa­ta­kun­nan alu­eel­li­nen tar­tun­ta­tau­tien työ­ryh­mä (AT­TR) ko­koon­tui tä­nään. Se päät­ti esit­tää kan­na­not­to­naan alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tol­le (avi), et­tä Sa­ta­kun­nan jul­kis­ten ti­lai­suuk­sien ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ta lie­ven­net­täi­siin 10. tou­ko­kuu­ta läh­tien 20 hen­ki­löön. Mi­kä­li epi­de­mi­o­lo­gi­nen ti­lan­ne edel­leen pa­ra­nee, ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ta suun­ni­tel­laan ke­ven­net­tä­väk­si edel­leen 24. tou­ko­kuu­ta al­ka­en val­ta­kun­nal­li­sen lin­jauk­sen mu­kai­ses­ti.

Sa­ta­kun­ta on epi­de­mi­o­lo­gi­ses­ti pe­rus­ta­sol­la Eu­raa, Eu­ra­jo­kea ja Nak­ki­laa lu­kuun ot­ta­mat­ta, mut­ta THL:n edus­ta­jien vah­va nä­ke­mys oli, et­tä ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­sia tu­lee pur­kaa mal­til­li­ses­ti ja har­ki­ten.

Lou­nais-Suo­men avi an­taa si­to­via mää­räyk­siä Sa­ta­kun­taan ja Var­si­nais-Suo­meen ja AT­TR suo­si­tuk­sia Sa­ta­kun­taan. Li­säk­si kun­nat voi­vat omal­la pää­tök­sel­lään an­taa omal­le alu­eel­leen sekä suo­si­tuk­sia et­tä mää­räyk­siä.

Sa­ta­kun­nan alu­eel­li­sen tar­tun­ta­tau­tien työ­ryh­män ajan­koh­tai­set suo­si­tuk­set löy­ty­vät Sa­ta­sai­raa­lan verk­ko­si­vuil­ta:  https://www.sa­ta­sai­raa­la.fi/ko­ro­na­vi­rus-co­vid-19.

Uu­tis­ta on muo­kat­tu kel­lo 15.27 li­sää­mäl­lä tie­dot AT­TR:n ko­kouk­sen pää­tök­sis­tä.

Ota kantaa