6.4.2017 8.00
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Euran historian kirjoittaa Anna Sivula

image

Eura | Euran historian vuosilta 1866–2016 kirjoittaa professori Anna Sivula työryhmineen. Historian kirjoittamiseen investoidaan 300 000 euroa jaettuna viidelle vuodelle. Hanketta ei kilpailuteta.

An­na Si­vu­la on työ­ryh­män­sä kans­sa kir­joit­ta­nut Noor­mar­kun his­to­ri­an ja vii­meis­te­lee nyt Me­ri­kar­vi­an his­to­ri­aa. Hän on tut­ki­nut te­ol­lis­ta kult­tuu­ri­pe­rin­töä Sa­ta­kun­nas­sa ja jul­kais­sut usei­ta tut­ki­muk­sia ja ar­tik­ke­lei­ta.

Eu­ran kun­nan­val­tuus­to päät­ti his­to­ri­an kir­joit­ta­mi­ses­ta 150-vuo­tis­juh­la­pää­tök­se­nään vii­me syk­sy­nä. Kun­nan­hal­li­tuk­sen teh­tä­väk­si tuli hoi­taa tar­vit­ta­va kil­pai­lu­tus ja va­li­ta te­ki­jä.

Kun­nan­hal­li­tus päät­ti nyt, et­tei kil­pai­lu­tus­ta teh­dä. Sii­hen tu­lok­seen oli tul­lut myös his­to­ri­an­kir­joi­tus­toi­mi­kun­ta kuul­tu­aan Kun­ta­lii­ton ja Ti­laus­his­to­ri­a­kes­kuk­sen nä­ke­myk­set kir­joi­tus­työn kil­pai­lu­tuk­ses­ta.

So­pi­mus his­to­ri­an­kir­joi­tuk­ses­ta teh­dään Ran­ta­si­vu­la Oy:n kans­sa, ja hank­kees­ta vas­taa An­na Si­vu­la, jon­ka työ­ryh­mään kuu­luu am­mat­ti­tut­ki­joi­ta ja apu­työ­voi­maa.

His­to­ri­an­kir­joi­tuk­sen kes­kei­sek­si nä­kö­kul­mak­si on ase­tet­tu pe­rin­tei­sen kun­ta­his­to­ri­an li­säk­si ai­nee­ton kult­tuu­ri­pe­rin­tö. Te­ok­sen ha­lu­taan esit­te­le­vän eu­ra­lai­suut­ta, ih­mis­ten ar­kea ja juh­laa, yh­dis­tys­toi­min­taa, eli­nym­pä­ris­töä ja eu­ra­lais­ta elä­män­ta­paa. ASK 6.4.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram