7.5.2019 14.21
Uutiset
 
Esa Viippola

Euran kunnanhallitus käynnisti yt-neuvottelut

image

Euran kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Ensimmäinen neuvottelupäivä on 20. toukokuuta, ja neuvottelut kestävät siitä lukien vähintään kuusi viikkoa.

Yt-neu­vot­te­luis­sa har­kit­ta­vat toi­men­pi­teet voi­vat alus­ta­van ar­vi­on mu­kaan joh­taa enin­tään 35 työn­te­ki­jän tai vi­ran­hal­ti­jan ir­ti­sa­no­mi­seen tai osa-ai­kais­ta­mi­seen.

Kun­nan­joh­ta­ja Juha Ma­ja­lah­ti ar­vi­oi, et­tä neu­vot­te­lun tu­lok­set ovat tie­dos­sa ke­sän lo­pul­la. Hä­nen mu­kaan­sa ta­voit­tee­na on, et­tä kun­nan­hal­li­tus pää­see kä­sit­te­le­mään neu­vot­te­lu­tu­los­ta sekä Eu­ran kun­nan ta­lou­den va­kaut­ta­mi­soh­jel­maa yh­te­nä pa­ket­ti­na elo­kuus­sa.

Kun­nan ta­lou­den va­kaut­ta­mis­työ­ryh­mä on an­ta­nut lau­ta­kun­nil­le ja pal­ve­lu­a­lu­eil­le ai­kaa per­jan­tai­hin 10. tou­ko­kuu­ta esit­tää omia ar­vi­oi­ta ja toi­men­pi­de-eh­do­tuk­sia ta­lou­den ter­veh­dyt­tä­mi­sek­si.

Eu­ran kun­ta teki vii­me vuon­na 3,9 mil­joo­nan eu­ron ali­jää­män, kos­ka ve­ro­tu­lo­ja tuli en­na­koi­tua vä­hem­män ja me­not kas­voi­vat kes­ki­mää­räis­tä enem­män. Myös tä­män vuo­den ta­lous on en­sim­mäi­sen osa­vuo­si­kat­sauk­sen pe­rus­teel­la pak­ka­sen puo­lel­la.

Ota kantaa