11.11.2019 19.18
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Euran valtuusto äänesti – ei laajennuksia lasten vuorohoitoon

image

Eura | Euran valtuusto äänesti pienten koululaisten vuorohoidosta. Äänin 21–15 sitä ei laajenneta.

Val­tuus­tol­la oli kä­sit­te­lys­sään SDP:n ryh­män te­ke­mä aloi­te vuo­ro­hoi­don eli käy­tän­nös­sä il­ta- ja yö­hoi­don tar­jo­a­mi­ses­ta en­sim­mäi­sen ja mah­dol­li­ses­ti toi­sen­kin luo­kan op­pi­lail­le huol­ta­jan työs­sä­käyn­nin tai opis­ke­lun pe­rus­teel­la. Kun­nan­hal­li­tus oli pää­ty­nyt sii­hen, et­tä vuo­ro­hoi­toa ei ole pel­käs­tään näil­lä pe­rus­teil­la mah­dol­lis­ta lap­sil­le tar­jo­ta, var­sin­kaan kun ta­lou­del­li­nen ti­lan­ne on huo­no.

Val­tus­ton ko­kouk­ses­sa Ari Reu­na­nen (sd.) esit­ti, et­tä vuo­ro­hoi­toa kui­ten­kin ryh­dyt­täi­siin ko­kei­lu­na tar­jo­a­maan en­si lu­ku­vuo­den ajan, jol­loin näh­täi­siin, mon­ta­ko las­ta sitä tar­vit­see ja mitä se tu­li­si mak­sa­maan.

– Yk­sin­huol­ta­jal­le täl­lai­nen mah­dol­li­suus voi ol­la ai­noa kei­no pääs­tä töi­hin sii­nä vai­hees­sa, kun lap­si me­nee kou­luun, Reu­na­nen pe­rus­te­li.

Hä­nen eh­do­tus­taan kan­nat­ti­vat Pert­ti Susi (sd.) ja Vesa-Mat­ti Jun­ni­la (ps.). Kes­kus­tan Päi­vi Kyl­löi­nen ky­syi, mis­tä ra­hat ote­taan, sil­lä hoi­don laa­jen­ta­mi­nen toi­si li­sä­hen­ki­lös­tön tar­vet­ta. Kun­nan­joh­ta­ja Juha Ma­ja­lah­ti va­roit­ti kal­liis­ta yö­hoi­dos­ta ja ke­hot­ti pi­dät­täy­ty­mään pal­ve­lu­jen laa­jen­nuk­sis­ta täs­sä ti­lan­tees­sa.

Ää­nin 21–15 pää­tös oli, et­tei pal­ve­lu­ko­kei­luun läh­de­tä. Vas­taan oli­vat kes­kus­ta, ko­koo­mus ja va­sem­mis­to­liit­to, puo­les­ta so­si­aa­li­de­mok­raa­tit ja pe­rus­suo­ma­lai­set.

Ota kantaa