18.7.2019 7.30
Uutiset
 
Liisa Nykänen

Herkkusienillä riittää kysyntää

Laura Piirainen (vas.) ja Tsaidau Suikkanen kertovat herkkusienten poiminnan olevan mukavaa työtä.

Laura Piirainen (vas.) ja Tsaidau Suikkanen kertovat herkkusienten poiminnan olevan mukavaa työtä.

Liisa Nykänen

image

Eura, Kiukainen | Kiukaislainen Mykora on opettanut suomalaiset 30 vuodessa syömään herkkusieniä, ja nyt niitä menee niin paljon kuin ehditään kasvattaa.

– Ta­voit­teem­me on tuot­taa vuo­des­sa 1,6 mil­joo­naa ki­loa herk­ku­sie­niä, ja nyt näyt­tää niin hy­väl­tä, et­tä ai­na­kin lä­hel­le sitä pääs­tään, toi­mi­tus­joh­ta­ja Tomi Le­vo­nen ker­too.

Kaik­ki sie­net, mit­kä Kiu­kais­ten 16 kas­vu­huo­nees­sa kas­va­vat, myy­dään ym­pä­ri Suo­men pää­a­si­as­sa vä­hit­täis­kaup­poi­hin sekä tuk­kui­hin, ra­vin­to­loi­hin ja suur­keit­ti­öi­hin. Lue li­sää My­ko­ran kuu­lu­mi­sia ASK 18.7.

Ota kantaa