30.12.2016 13.32
Uutiset
 
Elli-Mari Ahola

Hirven pelastaminen ojasta onnistui

image

Eura, Hinnerjoki | Pelastuslaitos sai perjantaina puolen päivän tienoilla tehtävän pelastaa soiseen ojaan juuttunut iso naarashirvi. Operaatio onnistui, ja hirvi pääsi takaisin metsään huolehtimaan vasastaan.

Ti­lan­ne sai al­kun­sa, kun Vaal­jo­en ja Hin­ner­jo­en vä­li­maas­tos­sa met­säs­sä liik­ku­neen mie­hen koi­ra läh­ti hir­ven pe­rään. Pa­e­tes­saan koi­raa hir­vi juut­tui ma­ta­laan mut­ta hy­vin peh­me­ä­poh­jai­seen pel­to-ojaan.

– Oja oli sen sy­vyi­nen, et­tä hir­ven oli­si pi­tä­nyt sii­tä pääs­tä yli­kin hyp­pää­mään, mut­ta jos­tain syys­tä ei van­ha rou­va hy­pän­nyt, päi­vys­tä­vä pa­lo­mes­ta­ri Timo Nur­mi­nen ker­too.

Mies löy­si koi­ran­sa hauk­ku­mas­ta ojaan juut­tu­neen hir­ven vie­rel­tä ja hä­lyt­ti pa­lo­kun­nan. Hin­ner­jo­en VPK saa­pui apuun noin 15 pa­lo­mie­hen voi­min.

– Jos hir­vi oli ku­ras­sa, niin olim­me me­kin, sil­lä se teki yl­lät­tä­viä lap­paus­liik­kei­tä ojas­sa räm­pies­sään, pa­lo­mes­ta­ri ker­taa.

Hän ku­vai­lee hir­ven pe­las­tus­ti­lan­net­ta ai­na läh­tö­koh­tai­ses­ti haas­ta­vak­si, sil­lä hir­vi on iso ja ar­vaa­ma­ton eläin, jon­ka lä­hel­le ei ole me­ne­mis­tä. Li­säk­si se on vil­lie­läin, joka me­nee hel­pos­ti sok­kiin, kun hy­vää tar­koit­ta­vat pe­las­ta­jat hä­li­se­vät sen ym­pä­ril­lä.

Hir­ven avus­ta­mi­nen kes­ti tois­ta tun­tia. Sin­nik­kyyt­tä pe­las­ta­jil­le toi tie­to, et­tä ky­sees­sä oli emä­hir­vi, jon­ka vasa odot­ti met­säs­sä. Lo­pul­ta he sai­vat sen lii­no­jen avul­la tu­kien ko­ho­a­maan pois ojan poh­jal­ta. Hir­vi le­pä­si het­ken maas­sa, ja sin­gah­ti sit­ten pel­lon poik­ki met­sään.

Ota kantaa