12.9.2019 9.21
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Jujo investoi uuteen pakkaus­ma­te­ri­aaliin

image

Eura, Kauttua | Jujo Thermal investoi noin viisi miljoonaa euroa kierrätettävän ja biohajoavan pakkaus­ma­te­ri­aalin teollisen tuotannon käynnistämiseen ensi kesänä.

In­ves­toin­ti koh­dis­tuu lait­teis­ton ja laa­dun­tark­kai­lun ke­hit­tä­mi­seen SHIELDP­LUS®-tuo­te­sar­jan tuo­tan­non käyn­nis­tä­mi­sek­si ke­sä­kuus­sa 2020. Jujo Ther­ma­lis­ta tu­lee Nip­pon Pa­per Group -kon­ser­nin SHIELDP­LUS®-tuo­te­sar­jan val­mis­tuk­sen Eu­roo­pan tu­ki­koh­ta.

Yri­tyk­ses­tä ker­ro­taan, et­tä in­ves­toin­ti tu­kee yh­ti­ön stra­te­gis­ta ta­voi­tet­ta tar­jo­ta asi­ak­kail­leen vas­tuul­li­sia rat­kai­su­ja elin­tar­vik­kei­den jous­to­pak­kauk­siin vaih­to­eh­doik­si alu­mii­ni­sil­le tai muo­vi­sil­le suo­ja­kal­voil­le.

Täy­sin kier­rä­tet­tä­vä ja bi­o­ha­jo­a­va uu­si ma­te­ri­aa­li koos­tuu puu­poh­jai­sis­ta kui­duis­ta, ja se on pääl­lys­tet­ty ve­si­poh­jai­sel­la suo­ja­pääl­lys­teel­lä.

Kaut­tu­al­la si­jait­se­va Jujo Ther­mal Oy val­mis­taa läm­pö­herk­kiä ja pääl­lys­tet­ty­jä pa­pe­rei­ta eti­ket­ti-, lip­pu- ja kuit­ti­käyt­töön ja on ai­noa läm­pö­herk­kää pa­pe­ria Poh­jois­mais­sa val­mis­ta­va yri­tys. Val­ta­o­sa tuot­teis­ta me­nee vien­tiin. Vuon­na 1992 pe­rus­tet­tu yri­tys on ja­pa­ni­lai­sen Nip­pon Pa­per In­dust­ries -yh­ti­ön omis­tuk­ses­sa. Se työl­lis­tää noin 200 hen­keä. Vuo­sit­tai­nen lii­ke­vaih­to on yli 100 mil­joo­naa eu­roa.

Ota kantaa