30.6.2017 9.24
Uutiset
 

Jujolle ei enää valituslupaa

image

Eura, Kauttua | Korkein oikeus ei myöntänyt Jujo Thermalille ja sen aiemmalle johdolle valituslupaa hovioikeuden päätöksestä, joka koski bisfenolivuotoa.

Kor­keim­man oi­keu­den pää­tös tar­koit­taa sitä, et­tä ho­vi­oi­keu­den vuo­den 2016 hel­mi­kuus­sa an­ta­ma tuo­mio ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta py­syy voi­mas­sa.

Vaa­san ho­vi­oi­keus mää­rä­si Ju­jon mak­sa­maan 15 000 eu­roa li­sää kor­vauk­sia eu­ra­lai­sel­le puu­tar­hu­ril­le, jon­ka kuk­kia kuo­li ke­mi­kaa­li­pi­toi­sen jo­ki­ve­den vuok­si. Ho­vi­oi­keus myös muut­ti yh­ti­ön ja joh­don ai­em­man yh­teis­vas­tuul­li­sen 17 000 eu­ron va­hin­gon­kor­vak­sen vain yh­ti­ön mak­set­ta­vak­si.

Bis­fe­no­li A -ke­mi­kaa­lia pää­si Eu­ra­jo­keen teh­taal­ta tou­ko­kuus­sa 2011. Pait­si kas­vi­kuo­le­mia ho­vi­oi­keus kat­soi pääs­tön ai­heut­ta­neen myös ely-kes­kuk­sen te­ke­mien ka­lais­tu­tus­ten epä­on­nis­tu­mi­sen.

Yh­ti­ön sil­loi­set kol­me joh­ta­jaa tuo­mit­tiin vuon­na 2014 Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keu­des­sa ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­ses­ta hen­ki­lö­koh­tai­siin sak­koi­hin ja yh­tiö 30 000 eu­ron yh­tei­sö­sak­koon. Joh­ta­jil­le tuo­mit­tiin 50 päi­vä­sak­koa, jot­ka tu­lois­ta riip­pu­en oli­vat kul­le­kin va­jaat 2 000 eu­roa.

Tuo­mi­tut va­lit­ti­vat en­sin ho­vi­oi­keu­teen ja ha­ki­vat vie­lä sen pää­tök­ses­tä va­li­tus­lu­paa kor­keim­paan oi­keu­teen. Va­li­tus­tie on nyt käy­ty lop­puun.

Ota kantaa