16.10.2021 7.49
Uutiset
 
Esa Viippola

Kauha kärysi kiulussa kiukaalla – palomestari muistuttaa vaaranpaikasta

image

Sä­ky­lä | Pe­las­tus­lai­tos hä­ly­tet­tiin sam­mut­ta­maan ra­ken­nus­pa­loa Huo­vin­tiel­le Huo­vin­rin­teel­lä per­jan­tai­na al­kuil­las­ta puo­li kuu­den ai­kaan. Hä­ly­tyk­sen oli teh­nyt ker­ros­ta­lon asu­kas, joka omal­le sau­na­vuo­rol­le men­nes­sään oli tör­män­nyt sank­kaan sa­vuun jo pe­su­huo­neen puo­lel­la.

Var­si­nais­ta tu­li­pa­loa sau­nas­sa ei lo­pul­ta ol­lut, vaan sa­vun ai­heut­ta­jak­si pal­jas­tui kä­ris­ty­nyt muo­vi­nen kau­ha. Kau­ha oli te­räk­si­sen löy­ly­kiu­lun si­säl­lä, joka puo­les­taan oli jää­nyt kiu­kaan pääl­le.

Kiu­as oli nap­sah­ta­nut pääl­le ajas­ti­mel­la, jon­ka jäl­keen se kuu­men­si en­sin kiu­lun, ja su­lat­ti sen jäl­keen kiu­lus­sa ol­leen kau­han syn­nyt­tä­en san­kan ja kit­ke­rän sa­vun, jota pa­lo­kun­nan piti ti­lois­ta ai­kan­sa tuu­le­tel­la.

Päi­vys­tä­vä pa­lo­mes­ta­ri Har­ri Sa­lo­nen ker­too, et­tä ti­lan­tees­sa oli myös pie­ni pa­lon le­vi­ä­mi­sen ris­ki.

– Ai­na on vaa­ra­na, et­tä kaa­sut syt­ty­vät pa­la­maan ja palo le­vi­ää. Täs­sä ti­lan­ne oli­si ol­lut vie­lä vaa­ral­li­sem­pi, jos kau­ha oli­si ol­lut suo­raan kiu­kaan pääl­lä, ja sula muo­vi oli­si va­lu­nut vas­tuk­siin.

Sa­lo­nen täh­den­tää vie­lä kaik­kien sau­na­ma­ju­rien suur­ta vas­tuu­ta.

– Ajas­ti­mel­la va­rus­tet­tu kiu­as il­man val­von­taa voi ai­heut­taa vaa­ran. Ai­na pi­täi­si tar­kis­taa en­nen läm­mit­tä­mis­tä, et­tä kiu­kaan pääl­lä ei ole mi­tään, pa­lo­mes­ta­ri muis­tut­taa.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram