12.1.2018 8.02
Uutiset
 
Esa Viippola

Keräys tuotti 700 litraa kinkkurasvaa

image

Eura | JVP-Euran, K-Supermarket Euran ja Jätehuolto Askosen kinkku­ras­va­ke­räyk­sessä saatiin kuutiometrin kokoinen keräysastia reilusti yli puoliväliin.

JVP:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Pir­jo Pa­ta­lan mu­kaan moni ker­toi osal­lis­tu­neen­sa ras­va­ke­räyk­seen myös ko­ti­kons­tein.

– Ras­vaa oli ke­rät­ty mai­to­purk­kei­hin ja mui­hin as­ti­oi­hin, ja sitä oli hä­vi­tet­ty omaan kom­pos­tiin ja polt­ta­mal­la. Kaik­ki ta­vat vä­hen­tää ras­van mää­rää vie­mä­ris­sä ovat hy­viä, Pir­jo Pa­ta­la kiit­te­lee.

Pa­ta­lan mie­les­tä en­sim­mäis­tä ker­taa Eu­ras­sa jär­jes­tet­ty ke­räys oli me­nes­tys mo­nel­la mit­ta­ril­la. Ke­rät­ty ras­van mää­rä on vie­mä­ri­ver­kos­ton kan­nal­ta jo mer­kit­tä­vä.

– Asi­aa voi aja­tel­la niin, et­tä se 700 lit­raa ras­vaa kaa­det­tai­siin vie­mä­riin yh­den tai kah­den päi­vän ai­ka­na. Ver­kos­tos­sa on ka­pei­ta paik­ko­ja, jois­sa se voi­si hy­vin­kin ai­heut­taa heti tu­kok­sen, ja joka ta­pauk­ses­sa kaik­ki vie­mä­riin kuu­ma­na ja su­la­na kaa­det­tu ras­va jäh­met­tyy jo­hon­kin, ja ai­heut­taa tu­kok­sen al­ku­ja.

Ke­räys saa hy­vin to­den­nä­köi­ses­ti jat­koa en­si jou­lu­na.

Ota kantaa