22.6.2020 13.48
Uutiset
 

Kolme uutta koronatapausta Satakunnassa viime viikolla

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

image

Eura, Säkylä | Satakunnassa on nyt todettu 59 koronatartuntaa, joista viimeisin sunnuntaina ja kaksi viime torstaina. Yksi tartunta paljastui Eurajoelta, toinen Porista ja tuorein Porin seudulta.

Yh­den­kään tar­tun­nan läh­det­tä ei on­nis­tut­tu löy­tä­mään, mut­ta lä­hi­kon­tak­tit on ase­tet­tu ka­ran­tee­niin. Edel­li­set ta­pauk­set ovat vii­kol­ta 24.

– Uu­det ta­pauk­set ovat hyvä muis­tu­tus, et­tä Co­vid-19-in­fek­ti­o­ta saat­taa edel­leen ol­la liik­keel­lä Sa­ta­kun­nas­sa. On erit­täin tär­ke­ää, et­tä kaik­ki lie­väs­ti­kin oi­rei­le­vat ha­keu­tu­vat tes­tiin. Li­säk­si on yhä tär­ke­ää huo­leh­tia asi­an­mu­kai­sis­ta hy­gie­ni­a­toi­mis­ta ja tur­va­vä­leis­tä, in­fek­ti­oy­li­lää­kä­ri Rai­ja Uu­si­ta­lo-Sep­pä­lä to­te­aa tie­dot­tees­sa.

Sä­ky­läs­sä oli vii­me vii­kon maa­nan­tai­hin men­nes­sä otet­tu 79 ko­ro­na­näy­tet­tä, Eu­ras­sa ei­li­seen men­nes­sä pa­ri­sa­taa.

Lievennyksiä
rajoituksiin

Ko­ro­na­ra­joi­tuk­set höl­len­tyi­vät maa­nan­tai­na ra­vin­to­lois­sa, kun asi­ak­kaat pää­se­vät jäl­leen ha­ke­maan it­se ruo­kaa nou­to­pöy­dis­tä. Si­sä­ti­lois­sa saa ol­la kol­me nel­jä­so­saa nor­maa­lis­ta hen­ki­lö­mää­räs­tä. 13. hei­nä­kuu­ta kaik­ki ra­vit­se­mis­liik­kei­den ra­joi­tuk­set pois­tu­vat, mi­kä­li ko­ro­na­tar­tun­to­jen mää­rä ei roi­hah­da.

Elo­kuun alus­sa sal­li­taan yli 500 hen­ki­lön ti­lai­suu­det sisä- ja ul­ko­ti­lois­sa, jos tois­ta aal­toa ei tule. Alu­e­hal­lin­to­vi­ra­no­mai­set te­ke­vät pää­tök­set hei­nä­kuus­sa, enin­tään kuu­kau­dek­si ker­ral­laan.

Vii­mei­nen pur­ka­mis­toi­mi as­tuu voi­maan lo­ka­kuun alus­sa, kun hen­ki­lö­mää­rä­ra­joi­tuk­set pois­tu­vat kai­kis­ta ti­lai­suuk­sis­ta. Kaik­kia suun­ni­tel­mia ja käy­tän­tö­jä voi­daan muut­taa, jos ko­ro­na­tar­tun­nat li­sään­ty­vät.

Sai­raa­lois­sa­kin saa jo vie­rail­la, jos­kin pi­dät­ty­vää lin­jaa ja alu­eel­lis­ta har­kin­taa käyt­tä­en sekä ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­sen hoi­don yk­si­köi­den asi­ak­kail­le pi­tää jär­jes­tää mah­dol­li­suus ta­va­ta tur­val­li­ses­ti lä­hei­si­ään.

Uu­tis­ta on päi­vi­tet­ty kel­lo 14.40 Sa­ta­di­a­gin in­fek­ti­oyk­si­kön maa­nan­tai­sen tie­dot­teen poh­jal­ta.

Ota kantaa