4.5.2021 6.03
Uutiset
 
Esa Viippola

Korona­kun­ta­vaa­leissa kiinnitetään huomiota hygieniaan

Säkyläläiset Mea Salomaa ja Jaakko Heino täysi-ikäistyvät toukokuussa ja pääsevät siis äänestämään kuntavaaleissa. Nuorten mielestä äänioikeutta kannattaa ehdottomasti käyttää, kun siihen nyt mahdollisuus on. Omia ehdokkaitaan he eivät ole vielä sen suuremmin miettineet.

Säkyläläiset Mea Salomaa ja Jaakko Heino täysi-ikäistyvät toukokuussa ja pääsevät siis äänestämään kuntavaaleissa. Nuorten mielestä äänioikeutta kannattaa ehdottomasti käyttää, kun siihen nyt mahdollisuus on. Omia ehdokkaitaan he eivät ole vielä sen suuremmin miettineet.

Esa Viippola

Eu­ra, Sä­ky­lä | Hal­lin­to­sih­tee­ri An­ja Pa­ku­la Sä­ky­läs­tä ker­too, et­tä vaa­li­val­mis­te­lut ovat täyt­tä pää­tä käyn­nis­sä.

– Ter­vey­den­huol­toon ol­laan ol­tu yh­tey­des­sä suo­ja­va­rus­tei­siin liit­ty­en, ja tar­tun­ta­tau­ti­lää­kä­ril­tä on pyy­det­ty kan­na­not­toa THL:n oh­jeis­tuk­sis­ta.

Hal­lin­to­joh­ta­ja Kari Kan­kaan­ran­ta Eu­ras­ta to­te­aa, et­tä heil­lä­kin tur­val­li­suus on yk­kö­sa­sia.

– Väl­jyy­teen kiin­ni­te­tään huo­mi­o­ta. Esi­mer­kik­si kes­kus­tas­sa ää­nes­tys­paik­ka on siir­ret­ty pää­kir­jas­tol­ta ur­hei­lu­ta­lol­le sik­si, et­tä siel­lä voi­daan ol­la väl­jem­min. Vaa­li­lau­ta­kun­tien kou­lu­tuk­ses­sa myös pai­no­te­taan tur­va­mää­räyk­sien nou­dat­ta­mis­ta.

Kun­nis­sa on myös va­lit­tu ai­em­paa enem­män vaa­li­toi­mit­si­joi­ta. Sil­lä va­rau­du­taan sa­mal­la mah­dol­li­siin sai­ras­ta­pauk­siin sekä sii­hen, et­tä vaa­li­pai­koil­la riit­tää vä­keä myös val­vo­maan tur­va­vä­lien to­teu­tu­mis­ta.

– Kaik­ki ai­em­man vaa­lin vir­kai­li­jat lu­pau­tui­vat mu­kaan, ja tuu­ra­rei­ta on li­säk­si omas­ta vä­es­tä, An­ja Pa­ku­la ker­too.

Pieniä muutoksia äänes­tys­paik­koihin

Eu­ras­sa ai­noa muu­tos ää­nes­tys­pai­kois­sa on jo mai­nit­tu kes­kus­tan ää­nes­tyk­sen siir­ty­mi­nen ur­hei­lu­ta­lol­le. Pa­ne­li­an ja Kiu­kais­ten kir­jas­tois­sa sekä Hin­ner­jo­en ja Hon­ki­lah­den kou­luis­sa jär­jes­te­tään en­nak­ko­ää­nes­tys nor­maa­liin ta­paan yh­te­nä päi­vä­nä, ur­hei­lu­ta­lol­la voi ää­nes­tää koko en­nak­ko­ää­nes­ty­sa­jan.

– Ko­ke­mus on, et­tä ky­lis­sä ei ole tul­lut ruuh­kaa, jo­ten päi­viä ei läh­det­ty li­sää­mään, Kari Kan­kaan­ran­ta ker­too.

Var­si­nai­sen vaa­li­päi­vän ää­nes­tys­paik­ka­na on näi­den li­säk­si tut­tuun ta­paan myös Kaut­tu­an kou­lu.

Sä­ky­läs­sä on uu­te­na en­nak­ko­ää­nes­tys­paik­ka­na Huo­vin­rin­teen va­rus­kun­ta­ker­ho­ra­ken­nus.

– Li­säk­si en­nak­ko­ää­nes­tys pi­det­tiin vii­mek­si Köy­li­ön kir­jas­tol­la, ja nyt se pi­de­tään Köy­li­ön seu­ra­kun­ta­ta­lol­la, An­ja Pa­ku­la ker­too.

En­nak­ko­ää­nes­tys on to­tu­tus­ti myös kun­nan­vi­ras­tol­la. Var­si­nai­sen vaa­li­päi­vän pai­kat ovat kun­nan­vi­ras­to ja Ke­po­lan kou­lu.

Äänio­i­keu­tet­tujen määrä pienessä laskussa

Eu­ras­sa on ää­ni­oi­keus­re­kis­te­rin tä­män­het­ki­sen tie­don mu­kaan 9 322 ää­ni­oi­keu­tet­tua. Vuo­den 2017 kun­ta­vaa­leis­sa ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja oli 9 648 eli mää­rä on las­ke­nut rei­lul­la 300:lla.

Sä­ky­läs­sä ää­ni­oi­keu­tet­tu­ja oli nel­jä vuot­ta sit­ten 5 767. Nyt re­kis­te­ris­sä on 5 581 kun­ta­lais­ta eli va­jaat 200 vä­hem­män.

Ota kantaa