23.9.2020 9.50
Uutiset
 

Korona-testin tulos ilmoitetaan ensisijaisesti automatisoidulla tekstiviestillä

image

Eura muutti tiistaina käytäntöään Covid-19 -testitulosten ilmoittamisessa.

Ne­ga­tii­vi­set tes­ti­tu­lok­set il­moi­te­taan nyt vas­tai­suu­des­sa asi­ak­kaal­le en­si­si­jai­ses­ti au­to­maat­ti­sel­la teks­ti­vies­til­lä heti, kun näy­te­vas­taus on tal­le­tet­tu po­ti­las­tie­to­jär­jes­tel­mään.

Sa­ta­sai­raa­la, Eu­ran sote-kes­kus, Po­rin pe­rus­tur­va, Poh­jois-Sa­ta­kun­nan pe­rus­pal­ve­lu­kun­ta­yh­ty­mä ja Rau­man ter­veys­pal­ve­lut päät­ti­vät il­moit­ta­mis­käy­tän­tön­sä muut­ta­mi­ses­ta sa­maan ai­kaan.

Teks­ti­vies­ti­vas­tus on ol­lut osit­tain voi­mas­sa jo ai­em­min, mut­ta pro­ses­sia on nyt pys­tyt­ty au­to­ma­ti­soi­maan. Ter­vey­den­huol­lon am­mat­ti­lai­nen tar­kis­taa po­ti­laan mat­ka­pu­he­lin­nu­me­ron ja lu­van teks­ti­vies­tin lä­het­tä­mi­seen näyt­tee­no­ton yh­tey­des­sä.

Myös Huit­ti­nen ja Sä­ky­lä vä­lit­tä­vät vas­tuk­sen en­si­si­jai­ses­ti teks­ti­vies­til­lä. Kes­ki-Sa­ta­kun­nan kun­ta­yh­ty­mäs­sä Har­ja­val­las­sa, Ko­ke­mä­el­lä, Eu­ra­jo­el­la ja Nak­ki­las­sa asi­aa val­mis­tel­laan. Oma­Kan­taan tu­lok­set vä­lit­ty­vät heti, kun ne on vas­tat­tu.

– Jos Co­vid-tes­ti­tu­los on po­si­tii­vi­nen, py­ri­tään sii­hen, et­tä ter­vey­den­huol­lon am­mat­ti­lai­nen il­moit­taa sen hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti soit­ta­mal­la asi­ak­kaal­le en­nen kuin se tu­lee teks­ti­vies­ti­nä pu­he­li­meen. Tar­tun­nan­jäl­ji­tysp­ro­ses­si py­ri­tään kun­nis­sa aloit­ta­maan mah­dol­li­sim­man no­pe­as­ti, Sa­ta­kun­nan sai­raan­hoi­to­pii­rin KY:n tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Rai­ja Uu­si­ta­lo-Sep­pä­lä ker­too.

Sa­ta­kun­nas­sa to­det­tiin maa­nan­tai­na yk­si uu­si ko­ro­na­ta­paus, joka on to­den­nä­köi­ses­ti saa­nut tar­tun­nan Poh­jois-Suo­men mat­kal­la. Po­ti­laan tar­tut­ta­vuu­sai­kai­set lä­hi­kon­tak­tit on ase­tet­tu ka­ran­tee­niin. Ta­pauk­sia on Sa­ta­kun­nas­sa nyt kaik­ki­aan 90.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram