18.5.2015 13.35
Uutiset
 
Nykänen Liisa

Kouluja ollaan karsimassa

image

Eura | Euran vuosien 2015–2020 koulu­verk­ko­suun­ni­telmaan odotetaan parhaillaan kuntalaisten kommentteja ja kannanottoja.

Koulu­verk­ko­suun­ni­telma on nähtävillä kunnanviraston neuvonnassa, ja siihen voi tutustua myös kunnan kotisivuilla.

– Toi­vot­ta­vas­ti kun­ta­lai­set ovat ak­tii­vi­sia ja an­ta­vat kom­ment­te­jaan kas­va­tus- ja ope­tus­lau­ta­kun­nan työn tu­ek­si 3. ke­sä­kuu­ta men­nes­sä. Kou­lu­verk­ko­suun­ni­tel­ma kä­si­tel­lään lau­ta­kun­nas­sa heti, kun saa­dut kom­men­tit on kä­si­tel­ty ja se me­nee sit­ten kun­nan­hal­li­tuk­sen kaut­ta val­tuus­toon, kou­lu­toi­men­joh­ta­ja Tei­ja Vuo­hi­jo­ki ker­too.

Suun­ni­tel­man kou­lu­verk­koon liit­ty­vät toi­men­pi­de-eh­do­tuk­set Kiu­kais­ten yh­teis­kou­lun ja Sork­kis­ten kou­lun osal­ta he­rät­tä­vät to­den­nä­köi­ses­ti eni­ten kes­kus­te­lua. Sääs­tö­pai­neet kun­nas­sa ovat ko­vat, ja kas­va­tus- ja ope­tus­pal­ve­lui­den osal­ta kus­tan­nus­ra­ken­teen ke­ven­tä­mi­sen näh­dään on­nis­tu­van vain kou­lu­verk­koa su­pis­ta­mal­la.

Toi­vot­ta­vas­ti kun­ta­lai­set ovat ak­tii­vi­sia ja an­ta­vat kom­ment­te­jaan kas­va­tus- ja ope­tus­lau­ta­kun­nan työn tu­ek­si 3. ke­sä­kuu­ta men­nes­sä.

Tei­ja Vuo­hi­jo­ki

Eh­do­tuk­se­na kou­lu­verk­ko­suun­ni­tel­mas­sa on, et­tä Kiu­kais­ten yh­teis­kou­lu lak­kau­tet­tai­siin 31.7.2016, sen op­pi­laat siir­tyi­si­vät Eu­ran yh­teis­kou­luun ja koko va­ki­tui­sel­le hen­ki­lö­kun­nal­le löy­tyi­si työ­tä jat­kos­sa­kin.

Val­tuus­ton pää­tök­sen mu­kai­ses­ti Eu­ran ja Kiu­kais­ten yh­teis­kou­lut yh­dis­te­tään hal­lin­nol­li­ses­ti yh­dek­si kou­luk­si elo­kuun alus­sa si­ten, et­tä Eu­ran yh­teis­kou­lul­la on kak­si toi­mi­paik­kaa. Kiu­kais­ten yh­teis­kou­lun ja lu­ki­on reh­to­rin vir­ka lak­kau­te­taan ja ti­lal­le pe­rus­te­taan pe­ru­so­pe­tuk­sen apu­lais­reh­to­rin vir­ka. Apu­lais­reh­to­ri vas­taa Kiu­kais­ten yh­teis­kou­lun toi­min­nas­ta sii­hen as­ti, kun kou­lut on fyy­si­ses­ti yh­dis­tet­ty.

Työ­ryh­mä suun­nit­te­lee par­hail­laan kou­lu­jen ope­tus­toi­min­taa niin et­tä kou­lu­työ su­juu vuo­den 2016 elo­kuun alus­ta yh­tei­ses­ti hy­väk­syt­ty­jen oh­jei­den mu­kai­ses­ti.

40 op­pi­laan Sork­kis­ten kou­lu esi­te­tään lak­kau­tet­ta­vak­si 31.7.2016 ja op­pi­laat on tar­koi­tus siir­tää Kiu­kais­ten kou­luun ja Eu­ran Kir­kon­ky­län kou­luun. Kou­lun va­ki­tui­nen hen­ki­lös­tö voi­daan si­joit­taa mui­hin vas­taa­viin teh­tä­viin. Kiu­kais­ten kou­lul­le teh­dään pie­neh­köt vaa­dit­ta­vat kor­jaus­työt yh­den li­sä­luok­ka­ti­lan saa­mi­sek­si.

– Kou­lu­jen lak­kaut­ta­mi­nen on ai­na vah­va tun­ne­ky­sy­mys, ja on­kin mie­tit­tä­vä tark­kaan, mi­ten yh­dis­ty­mi­nen hoi­de­taan. Meil­lä on kui­ten­kin hy­viä ko­ke­muk­sia Län­si-Eu­ran kou­lus­ta ja Kiu­kais­ten lu­ki­os­ta, jois­sa toi­siin kou­lui­hin siir­ty­mi­set ovat su­ju­neet hie­nos­ti, vaik­ka nii­tä vas­tus­tet­tiin­kin ko­vas­ti. Tär­kein­tä on tur­va­ta ope­tuk­sen laa­tu ja saa­da las­ten kou­lu­työ mie­lek­kääk­si ja mo­ti­voi­vak­si, Tei­ja Vuo­hi­jo­ki sa­noo.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram