5.6.2016 8.00
Uutiset
 
Nykänen Liisa

Koulutoimi säästää minkä pystyy

image

Eura | Euran kasvatus- ja opetuslautakunta päätti viime kokouksessaan isoista ja kipeistäkin säästöistä, mutta totesi, ettei pysty tekemään läheskään niin suuria säätöjä kuin sille oli asetettu tavoitteeksi.

Eu­ran tä­män vuo­den ta­lou­sar­vi­os­ta on ta­voit­tee­na su­pis­taa me­no­ja 1,6 mil­joo­nal­la eu­rol­la, ja kas­va­tus- ja ope­tus­pal­ve­lui­den tu­lo­sa­lu­een osuu­dek­si täs­tä on ase­tet­tu noin 260 000 eu­roa.

– Me on­nis­tuim­me pit­kän kes­kus­te­lun jäl­keen so­pi­maan lau­ta­kun­nas­sa sääs­töis­tä, joi­den an­si­os­ta py­sym­me suu­rin piir­tein tä­män vuo­den ta­lou­sar­vi­o­lu­vuis­sa, vaik­ka sii­hen näyt­ti ole­van tu­los­sa yli­tys­tä noin 200 000 eu­roa. Li­säk­si ase­te­tus­ta 260 000 eu­ron su­pis­tus­ta­voit­tees­ta pys­tym­me kui­ten­kin to­teut­ta­maan mak­si­mis­saan enää vain 50 000 eu­roa, ja lau­ta­kun­ta eh­dot­taa­kin kun­nan­hal­li­tuk­sel­le, et­tä kas­va­tus- ja ope­tus­lau­ta­kun­nan osal­ta tuo­ta sääs­tö­ta­voi­tet­ta alen­ne­taan noin vii­den­nek­seen esi­te­tys­tä, hal­lin­to- ja ta­lous­pääl­lik­kö Jou­ko Koi­vu­nen ker­too.

Sääs­tö­jä tul­laan te­ke­mään muun mu­as­sa mak­sut­to­mia kou­lu­kyy­te­jä ki­ris­tä­mäl­lä, leik­kaa­mal­la tun­ti­ke­hyk­ses­tä ja vä­hen­tä­mäl­lä mää­rä­ai­kai­sia työn­te­ki­jöi­tä. Tar­kem­min asi­as­ta ASK 2.6.

Ota kantaa