21.10.2018 9.00
Uutiset
 
Juha Kaita-aho

Köyliönjärven rannoille halutaan Suomen viides virallinen maise­man­hoi­toalue

LC Köyliön Jouko Peltonen esitteli Niina Uusi-Sepälle Köyliön kirkon takana kulkevaa lemmenpolkua, jonka LC Köyliö kunnosti kesällä.

LC Köyliön Jouko Peltonen esitteli Niina Uusi-Sepälle Köyliön kirkon takana kulkevaa lemmenpolkua, jonka LC Köyliö kunnosti kesällä.

Juha Kaita-aho

image

Säkylä, Köyliö | Paikalliset toimijat ovat lähteneet joukolla hankkeen taakse.

Mai­se­man­hoi­to­a­lue Sa­ta­kun­taan -hank­keen pro­jek­ti­pääl­li­kön Nii­na Uu­si-Se­pän mu­kaan Köy­li­ön­jär­ven mai­se­miin ha­lu­taan hoi­to­a­lu­een sta­tus, sil­lä seu­tu on jo en­nes­tään yk­si Sa­ta­kun­nan vii­des­tä val­ta­kun­nal­li­ses­ti ar­vok­kaak­si mää­ri­tel­lys­tä mai­se­ma-alu­ees­ta. Li­säk­si tie­noo on Piis­pa Hen­ri­kiin ja Lal­liin liit­ty­vän le­gen­dan vuok­si yk­si Suo­men kan­sal­lis­mai­se­mis­ta.

– Han­ke on eden­nyt hy­vin, sil­lä tääl­lä on ak­tii­vi­sia ih­mi­siä ja ko­ti­seu­tu­rak­kaut­ta. On tär­ke­ää, et­tä asuk­kaat it­se ar­vos­ta­vat ym­pä­ris­tö­än­sä ja ha­lu­a­vat hoi­taa sitä, Uu­si-Sep­pä sa­noo.

Mai­se­ma­hank­kees­sa on ol­lut mu­ka­na muun mu­as­sa vii­si köy­li­ö­läis­tä ky­läyh­dis­tys­tä.

– Se on poik­keuk­sel­lis­ta. Muut mai­se­man­hoi­to­a­lu­eet Suo­mes­sa ovat yleen­sä yh­den ky­läyh­dis­tyk­sen va­ras­sa, Uu­si-Sep­pä sa­noo.

Lue li­sää mai­se­ma-alu­e­hank­kees­ta ja sen vai­ku­tuk­sis­ta maa­no­mis­ta­jiin tors­tain 18. lo­ka­kuu­ta Ala­sa­ta­kun­nas­ta.

Ota kantaa