15.1.2020 10.10
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Kuntalaisaloite johti toimiin – kohta pääsee kotisohvalta valtuuston kokouksiin

Kuvaaja ja kamera tulevat Euran valtuustosalin etuosaan kokousta seuraamaan. Kuva joulukuun 2019 kokouksesta.

Kuvaaja ja kamera tulevat Euran valtuustosalin etuosaan kokousta seuraamaan. Kuva joulukuun 2019 kokouksesta.

Mirja Linnemäki

image

Eura | Euran kunnanvaltuuston kokouksia voi helmikuusta alkaen seurata internetissä suorina lähetyksinä tai tallenteina.

Hon­ki­lah­te­lai­nen Tero Viil­to teki vi­de­oin­nis­ta kun­ta­lai­sa­loit­teen, ja val­tuus­to päät­ti, et­tä ko­kouk­sia ale­taan näyt­tää in­ter­ne­tis­sä ko­kei­lu­na vuo­den 2020 ajan. Ko­kouk­sia on noin kah­dek­san vuo­des­sa. En­sim­mäi­nen vi­de­oi­ta­va ja Yo­u­Tu­bes­sa kat­sot­ta­va val­tuus­ton ko­kous on maa­nan­tai­na 10. hel­mi­kuu­ta.

Tero Viil­to esit­ti vi­de­oin­tia, jot­ta myös ne kun­ta­lai­set, joil­la ei sai­rau­den, vam­mai­suu­den, lii­kun­ta­ra­joit­tei­suu­den tai vaik­ka työ­es­tei­den vuok­si ole mah­dol­li­suuk­sia tul­la seu­raa­maan ko­kouk­sia pai­kan pääl­le kun­nan­vi­ras­toon, pää­si­si­vät seu­raa­maan pää­tök­sen­te­koa.

– Vi­de­oin­ti toi­si vam­mai­sil­le yh­den­ver­tai­suut­ta seu­ra­ta kun­nan po­liit­tis­ta elä­mää. Ja jos vi­de­oin­ti li­säi­si vaik­ka vain yh­den ak­tii­vi­sen po­li­tiik­kaan osal­lis­tu­van tu­le­vai­suu­des­sa jo­kai­seen val­tuus­to­ryh­mään, on sat­saus kan­nat­ta­nut, hän to­te­aa aloit­tees­saan.

Lue tors­tain 16.1. Ala­sa­ta­kun­nas­ta, mitä aja­tuk­sia vi­de­oin­ti on he­rät­tä­nyt ja kat­so myös, mitä mui­ta kun­ta­lai­sa­loit­tei­ta Eu­ras­sa on vii­me ai­koi­na teh­ty ja mi­ten niil­le on käy­nyt.

Ota kantaa