7.2.2019 8.00
Uutiset
 

Kuorma-auton­kul­jet­ta­jiksi opiskelevat belgialaisnuoret vierailivat Eurassa

Juha Kaita-aho

image

Eura | Kuljetusliike Y. Auramaan terminaalissa Euran Fankkeella on kansainvälinen tunnelma: neljä opintojensa loppusuoralla olevaa belgialaista parikymppistä nuorta hyppää vuorotellen kaksiosaisen yhdis­tel­mä­a­jo­neuvon hyttiin ja ajaa ympäri laajan pihamaan.

Käyn­nis­sä on vaih­to-opis­ke­li­joik­si Suo­meen muu­ta­mak­si vii­kok­si saa­pu­nei­den nuor­ten kol­mas työ­har­joit­te­lu­viik­ko Au­ra­maal­la.

Tänä vuon­na 90 vuot­ta täyt­tä­vä eu­ra­lai­nen per­hey­ri­tys al­koi tar­jo­ta työs­sä­op­pi­mis­mah­dol­li­suut­ta ul­ko­maa­lai­sil­le nuo­ril­le ke­vääl­lä 2014, kun Sa­ta­e­dus­ta ky­syt­tiin, voi­si­vat­ko bel­gi­a­lai­sen yh­teis­työ­op­pi­lai­tok­sen op­pi­laat tul­la heil­le har­joit­te­luun. Aluk­si nuo­ria opet­ti­vat vain yri­tyk­sen roh­keim­min eng­lan­tia pu­hu­vat kul­jet­ta­jat, mut­ta nyt ti­lan­ne on muut­tu­nut ja op­pi­lai­den kyy­tiin saa­mi­ses­ta jopa kil­pail­laan.

– Kul­jet­ta­jat­kin saa­vat tätä kaut­ta ko­ke­muk­sia. Opis­ke­li­jat pu­hu­vat hei­dän kans­saan pal­jon lii­ken­teen erois­ta Suo­mes­sa ja Bel­gi­as­sa, yri­tyk­sen kou­lu­tus­pääl­lik­kö Tei­ja Au­ra­maa ker­too.

Lue li­sää ai­hees­ta tors­tain 7.2. Ala­sa­ta­kun­nas­ta.

Ota kantaa