4.5.2019 9.30
Uutiset
 
Veera Reko

Kurjenrahkassa alkoi uusi aika

Erä- ja luonto-opas Rauno Kari grillasi perjantaina makkaraa isolle joukolle yrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita Kurjenrahkan kehittämisestä luontomatkailun näkökulmasta.

Erä- ja luonto-opas Rauno Kari grillasi perjantaina makkaraa isolle joukolle yrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita Kurjenrahkan kehittämisestä luontomatkailun näkökulmasta.

Veera Reko

image

Pöytyä | Luontomatkailu on saavuttamassa uuden tason Kurjenrahkan kansal­lis­puis­tossa. Parempien palveluiden kääntöpuolena on kysymys ympäristön kestävyydestä.

Kur­jen­rah­kan kan­sal­lis­puis­ton ke­sä­kau­den ka­len­te­ri on täyn­nä. Tar­jol­la on muun mu­as­sa opas­tet­tu­ja luon­to­ret­kiä, me­lon­taa, lä­hi­ruo­kaa, pop up -lei­re­jä, il­ma­joo­gaa, eläin­pi­han elä­myk­siä, luon­to­ai­hei­set fes­ta­rit ja pal­jon muu­ta.

Vii­me vuon­na kä­vi­jä­en­nä­tyk­sen­sä rik­ko­nut puis­to on ko­vaa vauh­tia kas­va­mas­sa luon­to­pal­ve­lui­den kei­taak­si, jo­hon pää­see hel­pos­ti ja hal­val­la hyp­pää­mäl­lä Föli-bus­sin kyy­tiin Tu­rus­sa.

Lä­hi­mat­kai­li­joi­den kas­va­va vir­ta ei kui­ten­kaan vie­lä rii­tä, sil­lä Ku­han­kuo­non ret­kei­ly­rei­tis­tön yh­dis­tys, Le­a­der Jo­ki­var­si­kump­pa­nit, Loi­maan seu­dun mat­kai­luop­paat ja pai­kal­li­set yrit­tä­jät useis­ta eri kun­nis­ta ovat yh­dis­tä­neet voi­man­sa teh­däk­seen kan­sal­lis­puis­tos­ta en­tis­tä hou­kut­te­le­vam­man mat­kai­lu­koh­teen myös ul­ko­maa­lai­sil­le tu­ris­teil­le.

Met­sä­hal­li­tuk­sen ke­hi­tys­pääl­lik­kö Han­na Yli­ta­lon mu­kaan ke­hi­tys on po­si­tii­vis­ta, mut­ta kä­vi­jä­mää­rien kas­va­es­sa puis­ton so­si­aa­li­nen kes­tä­vyys saat­taa kär­siä.

– Ne, jot­ka et­si­vät hil­jai­suut­ta ja rau­haa, ei­vät vält­tä­mät­tä sitä suo­si­tuim­mil­ta rei­teil­tä enää saa, hän to­te­aa.

Lue tiis­tai­na 7. tou­ko­kuu­ta il­mes­ty­väs­tä Ala­sa­ta­kun­nas­ta, mil­lai­sia uu­dis­tuk­sia Kur­jen­rah­kal­la on teh­ty sekä mitä on vie­lä tu­los­sa.

Näköislehti

Instagram

Instagram