4.1.2019 7.40
Uutiset
 
Esa Viippola

Kymmenen vuotta Eurassa

Kiukaisten kunnanvirasto jäi kuntaliitoksen myötä vähälle käytölle, ja vuonna 2012 rakennus remontoitiin kirjastoksi.

Kiukaisten kunnanvirasto jäi kuntaliitoksen myötä vähälle käytölle, ja vuonna 2012 rakennus remontoitiin kirjastoksi.

Esa Viippola

image

Eura, Kiukainen, Panelia | Euran ja Kiukaisten kuntaliitos tehtiin 2009. Uusi Eura sai valtiolta 3,6 miljoonan euron yhdis­ty­mi­sa­vus­tuksen, jonka viimeiset eurot käytettiin tänä syksynä Eurakoskella Urhei­lu­ken­täntien kevyen liikenteen väylään.

Kiu­kais­ten osuut­ta hal­lin­noi­maan pe­rus­tet­tiin vaa­li­kau­dek­si 2009–2012 alu­e­toi­mi­kun­ta, jon­ka pu­heen­joh­ta­ja­na oli kes­kus­tan val­tuu­tet­tu, Kiu­kais­ten kun­nan­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Jus­si Mä­ki­kal­li.

– Ko­e­tim­me ja­kaa pork­ka­na­ra­ho­ja niin, et­tä se hyö­dyt­täi­si mah­dol­li­sim­man laa­jaa jouk­koa, hän ker­too.

Heti lii­tok­sen jäl­keen ra­hoil­la muun mu­as­sa pa­ran­net­tiin ve­si­verk­koa Ra­ho­las­sa, ja teh­tiin ke­vy­en lii­ken­teen väy­liä. Alu­e­toi­mi­kun­nal­ta jäi Kiu­kais­ten yh­dis­ty­mi­sa­vus­tus­ta yli­kin, ja ra­ho­ja on käy­tet­ty hil­jal­leen yh­dis­ty­mis­so­pi­muk­sen mu­kai­ses­ti.

– Var­mas­ti kun­ta­lii­tok­ses­ta on ol­lut mo­nel­le hyö­tyä. Ai­noa asia, joka har­mit­taa, on se, et­tä Sä­ky­lä ja Köy­liö ei­vät läh­te­neet mu­kaan. Mi­nul­la on tun­ne, et­tä se­kin voi vie­lä ta­pah­tua, Jus­si Mä­ki­kal­li tuu­mii.

Lue 4.1. Ala­sa­ta­kun­nas­ta, mitä miel­tä Kiu­kai­sis­sa ja Pa­ne­li­as­sa ol­laan kym­me­nes­tä en­sim­mäi­ses­tä eu­ra­lais­vuo­des­ta.

Ota kantaa