7.8.2020 11.40
Uutiset
 
Liisa Nykänen

Lapin terveysaseman sulku jatkumassa vuoden loppuun

Tiistaina päätetään Lapin terveysaseman loppuvuodesta. Esityksen mukaan se olisi kiinni vielä vuoden loppuun.

Tiistaina päätetään Lapin terveysaseman loppuvuodesta. Esityksen mukaan se olisi kiinni vielä vuoden loppuun.

Juha Kaita-aho

image

Rauma, Lappi | Rauman sosiaali- ja terveys­va­li­o­kunta käsittelee ensi tiistaina esitystä Lapin terveysaseman sulun jatkamisesta vuoden loppuun.

La­pin alu­een lää­kä­ri-, ham­mas­lää­kä­ri- ja neu­vo­la­pal­ve­lut eh­do­te­taan tuo­tet­ta­van Rau­man pää­ter­vey­sa­se­mal­la tai Nor­ta­mon Per­he­kes­kuk­ses­sa. La­pin ko­ti­hoi­don ja Lin­na­vuo­ren te­hos­te­tun pal­ve­lu­a­su­mi­sen lää­kä­ri­pal­ve­lut jär­jes­te­tään ku­ten muu­al­la­kin Rau­mal­la. Kou­lu­ter­vey­den­huol­to on tar­koi­tus jär­jes­tää edel­leen La­pin kou­lul­la.

− La­pin ter­vey­sa­se­man toi­min­nat pys­ty­tään tuot­ta­maan Ste­niuk­sen ja Nor­ta­mon ase­mil­la sa­man ta­soi­ses­ti kuin muu­al­la­kin Rau­mal­la. Tu­lem­me te­ke­mään ter­veys­pal­ve­luis­sa jon­kin ver­ran työ­jär­jes­te­ly­jä, ku­ten avaa­maan il­ta­vas­taa­not­to­ja, jot­ka ovat myös sote-uu­dis­tuk­sen ta­voi­te ja vä­es­tön pit­kä­ai­kai­nen toi­ve, joh­ta­va yli­lää­kä­ri Han­nu Nordq­vist to­te­aa.

La­pin ter­vey­sa­se­ma on ol­lut usei­na ke­si­nä sul­jet­tu­na 6–10 viik­koa, sil­lä työ­voi­ma­pu­lan ta­kia. Tänä vuon­na ter­vey­sa­se­ma sul­jet­tiin jo 23. maa­lis­kuu­ta ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­heut­ta­man ter­veys­pal­ve­lu­jen re­surs­si­tar­peen vuok­si.

Ko­ro­na­pan­de­mi­an jat­ku­es­sa ter­veys­pal­ve­lu­jen hen­ki­lös­töä tar­vi­taan usei­siin nor­maa­li­ti­lan­tees­ta poik­ke­a­viin teh­tä­viin. Rau­man lää­kä­ri­ti­lan­ne on en­si ke­sään as­ti kriit­ti­nen. Kau­pun­gin ter­veys­pal­ve­lu­jen kii­reet­tö­mäl­tä vas­taa­no­tol­ta puut­tuu syk­syl­lä yli kym­me­nen lää­kä­riä, mikä on yk­si syy toi­min­to­jen tii­vis­tä­mi­seen.

Näköislehti

Instagram

Instagram