9.4.2017 22.42
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Lehtonen ja Reunanen Euran kärjet

image

Eura | Euran ääniharavien kärkikaksikko on demareista.

Yk­kö­nen oli Har­ri Leh­to­nen (sd.) 286 ää­nel­lä. Saa­lis pu­to­si noin 70 ää­nel­lä edel­li­sis­tä kun­ta­vaa­leis­ta.

Toi­sek­si eni­ten Eu­ras­sa sai ää­niä de­ma­rien Ari Reu­na­nen (238), joka me­nee nyt uu­te­na läpi. Timo Kal­li ke­rä­si 190 ään­tä, pu­do­tus­ta hä­nel­lä­kin noin 70 ään­tä edel­lis­vaa­lei­hin ver­rat­tu­na. Va­sem­mis­to­lii­ton Pet­ri Sal­mi­sel­la on 186 ään­tä ja de­ma­rien Maa­ret Vai­ni­ol­la 170. Ko­koo­muk­sen en­si­ker­ta­lai­sen, pa­ne­li­a­lai­sen Tom­mi Ka­ti­lan ko­mea pot­ti on 153 ään­tä.

Vaa­lien yl­lät­tä­jä on 27-vuo­ti­as hin­ner­jo­ki­lai­nen Tuu­re In­ki­nen, joka nuo­re­na ja en­si­ker­ta­lai­se­na ke­rä­si hui­man ää­ni­vyö­ryn, 148 ään­tä.

Eu­ran val­tuus­ton kes­ki-ikä on 48,2 vuot­ta, lä­hes sama kuin edel­li­sen val­tuus­ton. Val­tuu­te­tuis­ta on mie­hiä 26 ja nai­sia yh­dek­sän, nai­sia on siis vain run­sas nel­jän­nes val­tuu­te­tuis­ta.

Alus­ta­van ään­ten­las­kun mu­kaan ny­kyi­sis­tä val­tuu­te­tuis­ta pu­to­si­vat Kim­mo Hir­ve­lä (kok.), joka oli en­sim­mäi­nen pu­to­a­ja 76 ää­nel­lään. De­ma­reis­ta pu­to­si Tero Se­tä­lä, joka sai 42 ään­tä.

Eu­ran 35-jä­se­ni­ses­sä val­tuus­tos­sa on, en­nen tar­kis­tus­las­ken­taa, 13 uut­ta val­tuu­tet­tua eli val­tuus­tos­ta yli 37 pro­sent­tia uu­siu­tui.

Ota kantaa