23.4.2018 19.57
Uutiset
 
Iida Rissanen-Vatja

Monien puheenvuorojen valtuustoilta

Ari Reunanen käytti puheenvuoroja muun muassa päiväkoti-investointien ja peruskoulun tuntikehyksen määrärahojen puolesta.

Ari Reunanen käytti puheenvuoroja muun muassa päiväkoti-investointien ja peruskoulun tuntikehyksen määrärahojen puolesta.

Iida vatja

image

Eura, Hinnerjoki | Hinnerjoen koululla maanantai-iltana kokoontunut kunnanvaltuusto jakoi vuolaita kiitoksia päiväkoti- ja koulurakennusten inves­toin­ti­suun­ni­tel­malle, esitti huolensa koulujen tuntikehyksen jatkuvasta määrä­ra­ha­tar­peesta ja painoi jarrua Eura Plus -ohjelman ympäris­töp­ro­jek­tille.

Val­tuu­te­tut käyt­ti­vät usei­ta pu­heen­vuo­ro­ja, ja eni­ten kes­kus­te­lua, jos­kin hy­vin yk­si­mie­lis­tä sel­lais­ta, kir­voit­ti var­hais­kas­va­tuk­sen pal­ve­lu­ra­ken­teen uu­dis­ta­mi­nen eli kun­nan päi­vä­ko­tien ja kou­lu­jen in­ves­toin­ti­suun­ni­tel­ma.

Val­tuu­tet­tu­jen kiit­tä­vät ja nyt hy­väk­sy­tys­sä suun­ni­tel­mas­sa py­sy­mis­tä pe­rään­kuu­lut­ta­vat pu­heen­vuo­rot ava­si Esa Mä­ki­ta­lo (kesk.), joka teki myös "rin­teet" eli haas­toi kun­ta­lai­set tal­koi­siin asu­kas­lu­vun li­sää­mi­sek­si.

– Rat­kai­su ei ole hal­vin, mut­ta oi­keu­den­mu­kai­sin ja ky­lien ve­to­voi­man kan­nal­ta pa­ras. Haas­tee­na on, mi­ten kun­ta­lai­set tu­le­vat riit­tä­mään, jo­ten haas­tan kun­nan asuk­kaat tal­koi­siin, hän heit­ti.

Val­tuus­to hy­väk­syi yk­si­mie­li­ses­ti 70 000 eu­ron li­sä­mää­rä­ra­han pe­ru­so­pe­tuk­sen tun­ti­ke­hyk­seen lu­ku­vuo­del­le 2018, ja myös sii­hen käy­tet­tiin usei­ta pu­heen­vuo­ro­ja. Muun mu­as­sa Mar­jat­ta Sil­lan­pää (kok.) nos­ti esiin hei­kom­mas­sa ase­mas­sa ole­vat op­pi­laat ja Maa­ret Vai­nio (sd.) to­te­si mää­rä­ra­han vai­kut­ta­van ope­tus­ryh­mien ko­koon, va­lin­nai­sai­nei­den ryh­miin ja uu­den ope­tus­suun­ni­tel­man laa­duk­kaa­seen to­teut­ta­mi­seen. Ari Reu­na­nen (sd.) puo­les­taan muis­tut­ti, et­tä mää­rä­ra­ha mah­dol­lis­taa vain pe­rus­kou­lu­työn asi­an­mu­kai­sen jär­jes­tä­mi­sen.

Sen si­jaan kun­nan­hal­li­tuk­sen eh­dot­ta­ma 80 000 eu­ron mää­rä­ra­ha Eu­ra Plus -oh­jel­man ym­päris­töpro­jek­tin kus­tan­nuk­siin lä­he­tet­tiin val­tuus­ton yk­si­mie­li­sel­lä pää­tök­sel­lä ta­kai­sin val­mis­tel­ta­vak­si. Eh­do­tuk­sen teki val­tuus­ton va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Pert­ti Susi ja sitä kan­nat­ti Simo Läh­teen­mä­ki.

Hal­lin­to­sään­nön päi­vi­tys­ten yh­tey­des­sä kan­taa otet­tiin niin­kin pe­rus­ta­van­laa­tui­siin asi­oi­hin kuin kun­nan­val­tuus­ton kor­keim­paan pää­tös­val­taan kun­nas­sa. Myös val­tuus­to­a­loit­tei­den ete­ne­mi­sen toi­vot­tiin no­peu­tu­van ny­kyi­ses­tä.

Lue li­sää kes­kus­te­luis­ta sekä Hin­ner­jo­kea kos­ke­vis­ta pää­tök­sis­tä Ala­sa­ta­kun­nas­ta 26.4.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram