30.10.2017 14.59
Uutiset
 

Nimittely Facebookissa toi sakkoja

image

Säkylä | Säkyläläinen 33-vuotias nainen sai 425 euroa sakkoa loukkaavasta Facebook-kirjoittelusta.

Sä­ky­lä­läi­nen 33-vuo­ti­as nai­nen tuo­mit­tiin kun­ni­an­louk­kauk­ses­ta sak­koi­hin. Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keus an­toi tuo­mi­on ei­len.

Nai­nen oli syyt­tees­sä myös lait­to­mas­ta uh­kauk­ses­ta, mut­ta syy­te hy­lät­tiin.

Kun­ni­an­louk­kauk­ses­ta hän sai 25 päi­vä­sak­koa, yk­sik­kö­hin­nal­taan 17 eu­roa eli yh­teen­sä 425 eu­roa sak­koa.

Nai­sen to­det­tiin käyt­tä­neen in­ter­ne­tis­sä Fa­ce­book-sei­näl­lään toi­ses­ta nai­ses­ta hal­ven­ta­vaa ni­mi­tys­tä. Hän oli myös ku­vail­lut nai­sen ja toi­se­na asi­a­no­mis­ta­ja­na ol­leen mie­hen mie­len­laa­tua ja elä­män­ta­paa ta­val­la, jon­ka kat­sot­tiin ta­hal­li­ses­ti hal­ven­ta­neen kum­paa­kin.

Tuo­mit­tu oli muun mu­as­sa käyt­tä­nyt ni­mi­tyk­siä "pi­ri­nark­ki" ja "huo­ra". Nai­nen kiis­ti syyt­teen sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä hä­nen Fa­ce­boo­kiin kir­joit­ta­man­sa asi­at oli­vat hä­nen mie­les­tään to­si­a­si­oi­ta. Kir­joi­tus le­vi­si Fa­ce­boo­kis­sa ai­na­kin hä­nen 170 ka­ve­rin­sa näh­tä­vil­le. Ta­pah­tu­mat sai­vat al­kun­sa Sä­ky­läs­sä ke­sä­kuus­sa vuon­na 2015.

Syyt­tä­jä vaa­ti nai­sel­le ran­gais­tus­ta myös sii­tä, et­tä hän teki las­ten­suo­je­luil­moi­tuk­sia ja kir­joit­ti kah­den asi­a­no­mis­ta­jan käyt­tä­vän huu­mei­ta, vaik­ka tie­si asi­an val­heek­si. Näil­tä osin syy­te hy­lät­tiin.

Sa­moin hy­lät­tiin syy­te lait­to­mas­ta uh­kauk­ses­ta. Nai­nen oli Fa­ce­book-sei­näl­lään kir­joit­ta­nut te­ke­vän­sä asi­a­no­mis­ta­jil­le vä­ki­val­taa, mut­ta kä­rä­jä­oi­keus kat­soi, et­tei näil­lä ol­lut pe­rus­tel­tua syy­tä pe­lä­tä tur­val­li­suu­ten­sa puo­les­ta. Tuo­mit­tu kiis­ti tä­män­kin syyt­teen ja ka­tui hu­ma­la­päis­sä teh­tyä uh­kaus­kir­joi­tus­ta.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram