28.11.2019 14.51
Uutiset
 
Iida Rissanen-Vatja

Pahin toteutui – Amcor sulkee tehtaansa Kauttualla ja Lieksassa

Amcorin Kauttuan tehtaan työntekijät ilmaisivat viime viikon tiistaina yhteisellä mielenilmauksella vastustavansa Kauttuan ja Lieksan tehtaiden sulkemissuunnitelmia.

Amcorin Kauttuan tehtaan työntekijät ilmaisivat viime viikon tiistaina yhteisellä mielenilmauksella vastustavansa Kauttuan ja Lieksan tehtaiden sulkemissuunnitelmia.

Liisa Nykänen

image

Eura, Kauttua | Tehtaan henkilöstöä tiedotettiin yt-neuvottelujen surullisesta lopputulemasta torstai-iltapäivällä.

Te­ol­li­suus­lii­ton luot­ta­mus­mies Sami Elo Am­co­ril­ta ker­too, et­tä teh­das tu­lee lait­ta­maan oven­sa kiin­ni toi­sel­la vuo­si­nel­jän­nek­sel­lä en­si ke­vään ai­ka­na. Tuo­tan­toa aje­taan alas vä­hi­tel­len.

– Hen­ki­lös­tö on erit­täin pet­ty­nyt ti­lan­tee­seen, ei­vät­kä sii­hen aut­ta­neet te­ke­mäm­me sääs­tö­e­si­tyk­set. Tot­ta kai har­mit­taa.

Tur­val­li­suu­den ta­kaa­mi­sek­si teh­taan hen­ki­lö­kun­nal­le on an­net­tu lop­pu­vii­kok­si va­paa­eh­toi­set pal­kal­li­set va­paa­päi­vät, ja pää­tök­ses­tä on in­fot­tu jo myös mui­hin vuo­roi­hin saa­pu­via.

Luot­ta­mus­mies on pet­ty­nyt pait­si neu­vot­te­lu­jen tu­lok­seen myös Suo­men yh­teis­toi­min­ta­neu­vot­te­lu­ja kos­ke­vaan lain­sää­dän­töön.

– Ne ei­vät an­na työn­te­ki­jöil­le mi­tään suo­jaa, ei­kä asi­ois­ta pys­ty neu­vot­te­le­maan ai­dos­ti. La­kia on Suo­mes­sa kut­sut­tu ulos­heit­to­ko­neis­tok­si­kin.

Toi­vee­na Elon mu­kaan on, et­tä kun­nas­sa sat­sa­taan nyt to­sis­saan sii­hen, et­tä uu­sia tuu­lia löy­tyy. Tu­le­vi­na viik­koi­na tul­laan­kin kes­kus­te­le­maan ely-kes­kuk­sen, te-toi­mis­ton ja kun­nan kans­sa.

Am­co­rin tans­ka­lai­se­dus­ta­ja Lars Bo­et­t­zau kom­men­toi yh­ti­ön tie­dot­tees­sa, et­tei pää­tös­tä ole teh­ty ke­vein pe­rus­tein.

– Ym­mär­räm­me pää­tök­sen seu­rauk­set yh­tei­söl­le, ja olem­me si­tou­tu­neet tu­ke­maan työ­yh­tei­sö­äm­me läpi tä­män muu­tok­sen. Olem­me suun­ni­tel­leet ko­ko­nais­val­tai­sen tu­ki­oh­jel­man, jol­la ede­sau­tam­me hen­ki­lös­töm­me uu­del­leen­työl­lis­ty­mis­tä. Tä­hän si­säl­tyy myös yh­teis­työ pai­kal­lis­ten vi­ra­no­mais­ten kans­sa, hän to­te­aa.

Am­co­rin Kaut­tu­an ja Liek­san teh­taat val­mis­ta­vat elin­tar­vik­kei­den jous­to­pak­kaus­ma­te­ri­aa­le­ja. Kaut­tu­an teh­das työl­lis­tää 127 ih­mis­tä ja Liek­san 70. Am­co­ril­la on li­säk­si suu­rem­pi teh­das Val­ke­a­kos­kel­la, jota sul­ke­mis­pää­tös ei kos­ke.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram