30.9.2015 13.30
Uutiset
 
Ahola Elli-Mari

Putkisto valmiina koepumppaukseen

RIstola-Ilmiinjärven alueen koepumppausputkisto valmistui eilen tiistaina. Se puretaan pois pumppausten päätyttyä ja kulkee pitkälti pinnalla maastossa. Tiet se tietenkin alittaa.

RIstola-Ilmiinjärven alueen koepumppausputkisto valmistui eilen tiistaina. Se puretaan pois pumppausten päätyttyä ja kulkee pitkälti pinnalla maastossa. Tiet se tietenkin alittaa.

Elli-Mari Ahola

image

Köyliö, Ristola | Ristola-Ilmiinjärven uuden vedenottamon mahdollisuutta kartoittavassa hankkeessa on edetty siihen vaiheeseen, että koepumppaukset pääsevät alkamaan ensi viikolla.

Hank­keen ta­ka­na ovat Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kus, Eu­ra, Köy­liö, Lai­ti­la sekä Ko­ke­mä­en Ve­si­huol­to ja Rau­man vesi. Li­säk­si se on osa Poh­ja­ve­det ak­tii­vi­seen hyö­ty­käyt­töön ete­läi­ses­sä Sa­ta­kun­nas­sa ja Lai­ti­las­sa -ke­hit­tä­mis­suun­ni­tel­maa, jos­sa mu­ka­va ovat li­säk­si Har­ja­val­ta, Sä­ky­lä, Sa­ta­kun­ta­liit­to, Var­si­nais-Suo­men liit­to ja Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kus.

Ke­hit­tä­mis­suun­ni­tel­man ta­voit­tee­na on ve­den­saan­nin tur­vaa­mi­nen koko alu­eel­la tu­le­vai­suu­des­sa niin yh­dys­kun­tien kuin te­ol­li­suu­den­kin nä­kö­kul­mas­ta. Huo­mi­ta on kiin­ni­tet­ty myös ve­den laa­tuun – huo­no­laa­tui­set poh­ja­ve­si­läh­teet on tar­koi­tus kor­va­ta pa­rem­mil­la.

Suun­ni­tel­man en­sim­mäi­nen vai­he si­joit­tuu 2–5 vuot­ta lä­hi­tu­le­vai­suu­teen, ja pi­tää si­säl­lään kol­men uu­den ve­de­not­ta­mon käyt­töö­no­ton Köy­li­ös­sä Ris­to­lan-Il­miin­jär­ven alu­eel­la, Sä­ky­län Por­saan­har­jul­la ja Ko­ke­mä­en Ris­teel­lä. 20–50 vuo­den pääs­tä tu­le­vai­suu­des­sa suun­ni­tel­ma avaa mah­dol­li­suut­ta te­ko­poh­ja­ve­si­lai­tok­sen­kin to­teut­ta­mi­sel­le Il­miin­jär­ven alu­eel­la.

Sä­ky­lä ja Ko­ke­mä­ki to­teut­ta­vat it­se ve­de­not­ta­mo­hank­kei­taan, mut­ta Ris­to­la-Il­miin­jär­ven ve­de­not­ta­mo on yli­kun­nal­li­nen pro­jek­ti, jota Var­si­nais-Suo­men ELY-kes­kus ve­tää ja jos­sa Eu­ran kun­ta toi­mii isän­tä­kun­ta­na. Li­sää ASK 1.10.

Ota kantaa