23.7.2019 11.13
Uutiset
 
Veera Reko

Pyhäjärven ravuilla riittää kysyntää pääkau­pun­ki­seu­dulla

Markku Mäntyranta (oik.) ja hänen veljenpoikansa Matias Mäntyranta kävivät maanantaina aamulla kokemassa rapumerrat ja saalistahan sieltä saatiin. Matias pääsi mittaamaan ravut, joista suurimmat olivat 13-senttisiä. – Alle kymmensenttiset pitää päästää takaisin järveen kasvamaan. Isoin erottelu tehdään silmämääräisesti jo järvellä, Markku Mäntyranta kertoi.

Markku Mäntyranta (oik.) ja hänen veljenpoikansa Matias Mäntyranta kävivät maanantaina aamulla kokemassa rapumerrat ja saalistahan sieltä saatiin. Matias pääsi mittaamaan ravut, joista suurimmat olivat 13-senttisiä. – Alle kymmensenttiset pitää päästää takaisin järveen kasvamaan. Isoin erottelu tehdään silmämääräisesti jo järvellä, Markku Mäntyranta kertoi.

Veera Reko

image

Säkylä | Rapujen paras sesonki on heti pyyntikauden alettua heinä–elokuun vaihteessa. Kalastajahinta vaihtelee yksilöiden koosta riippuen yhdestä eurosta muutamaan euroon kappaleelta.

– Al­ku näyt­tää nyt hy­vin­kin lu­paa­val­ta. Saa­lis oli yl­lät­tä­vän hyvä, sä­ky­lä­läi­nen Mark­ku Män­ty­ran­ta kom­men­toi ra­pu­mer­to­jen en­sim­mäis­tä an­tia maa­nan­tai­na.

Sun­nun­tai­na 21. hei­nä­kuu­ta al­ka­nut ra­vus­tus­kau­si jat­kuu ai­na lo­ka­kuun lop­puun as­ti, mut­ta Män­ty­ran­nan mu­kaan ra­vun pa­ras se­son­ki on käyn­nis­sä juu­ri nyt. Suo­men suu­rim­piin kuu­lu­val­ta ra­pu­jär­vel­tä, Py­hä­jär­vel­tä, nos­te­taan vuo­sit­tain noin 500 000–700 000 täp­lä­ra­pua, jot­ka mat­kaa­vat Tu­run kaut­ta pää­kau­pun­ki­seu­dul­le.

– Py­hä­jär­ven mää­rä on iso, kun kat­soo ko­ko­nais­mää­riä. Täp­lä­ra­pu­ja pyy­de­tään vuo­sit­tain Suo­mes­sa noin kol­me mil­joo­naa ja jo­ki­ra­pu­ja rei­lu mil­joo­na. Pää­kau­pun­ki­seu­dul­la Py­hä­jär­ven ra­vuil­la on isot mark­ki­nat, vaik­ka osa­taan tääl­lä maal­la­kin jo pi­tää ra­pu­juh­lia, Män­ty­ran­ta to­te­aa.

Lue tiis­tai­na 23. hei­nä­kuu­ta il­mes­ty­nees­tä Ala­sa­ta­kun­nas­ta, kuin­ka pal­jon ra­pu­mer­to­ja Py­hä­jär­ves­sä tänä vuon­na on ja mik­si ra­vus­tus on tär­keä elin­kei­no ka­las­ta­jil­le.

Näköislehti

Instagram

Instagram