28.12.2018 9.45
Uutiset
 
Esa Viippola

Pyhäjär­vi­seu­dulla on oltu siivosti, poliisin tilastot kertovat

Rikostilastojen mukaan meno on siistiytynyt koko Satakunnassa. Suuntaus on sama myös Euran ja Säkylän tilastoissa.

Rikostilastojen mukaan meno on siistiytynyt koko Satakunnassa. Suuntaus on sama myös Euran ja Säkylän tilastoissa.

arkisto / Mirja Linnemäki

image

Eura, Säkylä | Tammi–marraskuussa Eurasta on kirjattu poliisin järjestelmiin 1 121 rikosta. Viime vuonna vastaavaan aikaan rikosten määrä oli 1 700, eli pudotusta on peräti 34 prosenttia. Säkylässä poliisin tilasto kertoo tammi–lokakuun tilanteen. Kaikkien rikosten määrä on laskenut 116 tapauksella, eli noin 17 prosenttia.

Ri­ko­sy­li­kons­taa­pe­li Jyr­ki Nord­berg to­te­aa, et­tä val­von­nan ak­tii­vi­suus nä­kyy ri­kos­ti­las­tois­sa heti.

– Muis­sa kuin ri­kos­la­ki­ri­kok­sis­sa on pal­jon esi­mer­kik­si lii­ken­ne­rik­ko­muk­sia. Toi­vot­ta­vas­ti ti­las­to tar­koit­taa, et­tä Eu­ras­sa on lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­nen pa­ran­tu­nut, mut­ta voi se tar­koit­taa si­tä­kin, et­tä val­von­taa on tänä vuon­na ol­lut vä­hem­män. Huu­me­ri­kok­sis­sa­kin on tyy­pil­li­ses­ti niin, et­tä tie­tyl­le alu­eel­le kes­ki­tet­ty tut­kin­ta nä­kyy no­pe­as­ti ti­las­tos­sa.

Eu­ras­sa huu­mau­sai­ne­ri­kos­ten mää­rä on kak­sin­ker­tais­tu­nut vii­me vuo­den 15:stä tä­män vuo­den 29:een. Sä­ky­läs­sä on ol­lut huu­mau­sai­ne­ri­kok­sia 41, eli noin kol­man­nes vuo­den­ta­kais­ta vä­hem­män.

– Huu­me­ri­kos­ten lu­ku­mää­rä on kun­nan ko­koon näh­den suu­ri, mut­ta sii­nä ovat mu­ka­na myös Köy­li­ön van­ki­las­sa kir­ja­tut ri­kok­set, ko­mi­sa­rio Mat­ti Ala-Haa­vis­to huo­maut­taa.

Lue li­sää ASK 28.12.

Ota kantaa