6.4.2017 8.00
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Rakennusliike vei Euran kunnan käräjille

Viime vuonna valmstuneen Euran terveyskeskussaneerauksen urakkariitaa puidaan käräjillä.

Viime vuonna valmstuneen Euran terveyskeskussaneerauksen urakkariitaa puidaan käräjillä.

Mirja Linnemäki

image

Eura | Terveyskeskus-vanhainkodin laajennuksen ja remontin pääurakoitsija Rakennus-Salama Oy on vienyt käräjille Euran kunnan ja yrityksen välisen urakkariidan. Urakoitsija vaatii kunnalta yli 1,5 miljoonan euron suoritteita viiväs­tys­kor­koineen.

Ra­ken­nus-Sa­la­ma Oy:n mak­su­vaa­ti­mus­ten lis­ta on pit­kä. Se vaa­tii kun­nal­ta oi­keus­teit­se muun mu­as­sa var­si­nai­sen urak­ka­hin­nan vii­mei­siä mak­su­e­riä, mak­sa­mat­to­mia li­sä­työ­kus­tan­nuk­sia, va­hin­gon­kor­vauk­sia vii­väs­tyk­sis­tä, joi­ta ai­heu­tui al­ku­pe­räi­sis­tä suun­ni­tel­mis­ta poik­ke­a­mi­sis­ta, va­hin­gon­kor­vauk­sia ai­ka­tau­lu­jen kiin­ni­ku­ro­mi­sis­ta, va­hin­gon­kor­vauk­sia so­pi­mus­rik­ko­mus­ten ai­heut­ta­mis­ta vii­väs­tyk­sis­tä, pa­laut­ta­mat­to­mien va­kuuk­sien kor­ko­ja, ura­kan vii­me vai­hei­den lisä- ja muu­tos­töi­den kus­tan­nuk­sia, lii­ken­ne- ja park­ki­a­lu­ei­den mas­san­vaih­to­töi­den kus­tan­nuk­sia sekä oi­keu­den­käyn­ti­ku­lu­ja.

– Asi­ois­ta on pit­kään kes­kus­tel­tu ja kir­jel­möi­ty ura­koit­si­jan kans­sa, ja on tie­tys­ti ikä­vää, et­tä rat­kai­sua jou­du­taan nyt ha­ke­maan oi­keu­des­ta, mut­ta tämä on ol­lut odo­tet­ta­vis­sa, sil­lä han­ke ei ole eden­nyt ku­ten täl­lais­ten hank­kei­den pi­täi­si, kun­nan­joh­ta­ja Juha Ma­ja­lah­ti to­te­aa.

Eri­mie­li­syyk­siä on py­rit­ty sel­vit­tä­mään, mut­ta tu­lok­set­ta. Ne liit­ty­vät muun mu­as­sa ura­kan si­säl­töön, työ­suo­ri­tuk­sen laa­tuun, vir­hei­den kor­jaa­mi­seen ja ai­ka­tau­lu­jen pi­tä­mi­seen.

Ra­ken­nus-Sa­la­man haas­te­ha­ke­mus tuli Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keu­teen hel­mi­kuus­sa. Kun­ta on te­ke­mäs­sä vas­ta­kan­net­ta, jol­le on pyy­det­ty li­sä­ai­kaa si­ten, et­tä sen pi­tää ol­la oi­keu­des­sa tou­ko­kuun lop­pu­puo­lel­la.

Asi­aa kä­si­tel­lään kä­rä­jä­oi­keu­des­sa laa­ja­na rii­ta-asi­a­na. Oi­keu­des­ta ar­vi­oi­daan, et­tä jut­tu­ruuh­kan ta­kia jut­tu tu­lee esil­le ai­kai­sin­taan syk­syl­lä.

Lue li­sää tors­tain 6.4. Ala­sa­ta­kun­nas­ta

Ota kantaa