16.4.2018 10.41
Uutiset
 

Rattijuoppo kaahasi poliisia karkuun Eurassa

image

Eura | Valppaat autoilijat tekivät lauantaina ilmoituksen Eurassa Harja­val­lan­tiellä kaistalta toiselle kovaa vauhtia seilanneesta henkilöautosta.

Hen­ki­lö­au­to oli tul­lut po­lii­si­par­ti­o­ta vas­taan aja­en 130 ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­tia alu­eel­la, mis­sä on sa­ta­sen no­peus­ra­joi­tus.

Au­toi­li­ja ei kui­ten­kaan nou­dat­ta­nut po­lii­sin an­ta­maan py­säy­tys­merk­kiä vaan jat­koi mat­kaan­sa ja yrit­ti vai­keut­taa kiin­ni­jää­mis­tään aja­mal­la si­vu­tei­tä muun mu­as­sa erään maa­ti­lan piha-alu­een läpi mel­kein 80 ki­lo­met­rin tun­ti­vauh­tia.

Jon­kin ajan jäl­keen au­toi­li­ja päät­ti pa­la­ta ta­kai­sin Har­ja­val­lan­tiel­le ja suun­ta­si kul­kun­sa koh­ti Har­ja­val­taa. Har­jan­val­lan­tiel­le kään­ty­es­sään au­toi­li­ja oli lä­hel­lä tör­mä­tä tiel­lä aja­nee­seen au­toon. Pa­ke­ni­jan no­peus oli ko­vim­mil­laan 160 ki­lo­met­riä tun­nis­sa alu­eel­la, mis­sä on sa­ta­sen no­peus­ra­joi­tus. Pa­e­tes­saan au­toi­li­ja oli ohit­ta­nut edel­lä me­ne­viä au­to­ja kel­tai­sen sul­ku­vii­van koh­dal­la vas­taan­tu­le­vien kais­taa käyt­tä­en.

Pa­ke­ne­va au­toi­li­ja saa­tiin kiin­ni Har­ja­val­lan kes­kus­tas­sa. Kiin­ni­ot­to su­jui rau­hal­li­ses­ti ja kul­jet­ta­ja tot­te­li po­lii­sin käs­ky­tys­tä. Au­toa aja­nut mies oli voi­mak­kaas­ti päih­ty­nyt ja pu­hal­si 2,42 pro­mil­len lu­ke­mat po­lii­sin seu­lon­ta-al­ko­met­riin.

Mies­tä epäil­lään tör­ke­äs­tä rat­ti­juo­pu­muk­ses­ta ja tör­ke­äs­tä lii­ken­ne­tur­val­li­suu­den vaa­ran­ta­mi­ses­ta. Hä­net mää­rät­tiin vä­li­ai­kai­seen ajo­kiel­toon.

Ota kantaa