13.1.2017 15.42
Uutiset
 

Rauman lintuinf­lu­ens­sa­vyöhyke on purettu

image

Rauma, Lappi | Elintar­vi­ke­tur­val­li­suus­vi­rasto Evira on lakkauttanut Raumalta lintuinfluenssan leviämisen ehkäisemiseksi perustetun rajoi­tus­vyö­hykkeen. Vyöhykkeen länsiraja oli Lapin keskustassa.

Ra­joi­tus­vyö­hy­ke ase­tet­tiin jou­lu­kuun puo­li­vä­lis­sä, kun Mur­ta­mon Pirt­ti­jär­vel­tä löy­tyi kor­ke­a­pa­to­gee­nis­ta H5N8-tyy­pin lin­tuinf­lu­ens­saa kan­ta­nut me­ri­kot­ka. Sit­tem­min Rau­mal­ta ei ole löy­ty­nyt uu­sia, to­den­net­tu­ja lin­tuinf­lu­ens­sa­ta­pauk­sia ei­kä ra­joi­tus­vyö­hyk­keen pur­ka­mi­sen kat­so­ta tä­män­het­ki­ses­sä ti­lan­tees­sa vaa­ran­ta­van alu­een sii­pi­kar­jan tai mui­den lin­tu­jen ter­veyt­tä.

Sii­pi­kar­jan ja -tuot­tei­den siir­to­ja ra­joi­tet­tiin vyö­hyk­keel­lä, ja kun­na­ne­läin­lää­kä­ri tar­kas­ti ra­joi­tus­vyö­hyk­keel­lä si­jain­nei­ta sii­pi­kar­jan pi­to­paik­ko­ja. Ra­joi­tus­ten pur­ka­mi­nen al­koi vii­me vii­kol­la kol­men ki­lo­met­rin pää­hän löy­tö­pai­kas­ta ulot­tu­neen tar­kas­tu­sa­lu­een lak­kaut­ta­mi­sel­la.

Näköislehti

Instagram

Instagram