12.1.2016 7.00
Uutiset
 
Ylhäinen Kaisa

Sudenmetsästys odottaa hallinto-oikeuden päätöstä

image

Säkylä, Köyliö | Niin sanottuihin Köyliön ja Yläneen susilaumoihin myönnetyistä kannan­hoi­dol­li­sista poikkeusluvista on kummastakin tehty valitus Turun hallinto-oikeudelle.

Kum­paan­kin lau­maan on myön­net­ty lupa kah­den yk­si­lön kaa­ta­mi­seen, ja su­den­met­säs­tyk­sen oli­si tar­koi­tus al­kaa en­si vii­kon lau­an­tai­na 23. tam­mi­kuu­ta.

– Olem­me pyy­tä­neet vas­ti­neet Riis­ta­kes­kuk­sel­ta ja lu­van­ha­ki­jal­ta, ja pää­tös sii­tä, ase­te­taan­ko lupa toi­men­pi­de­kiel­toon teh­dään vii­kol­la kol­me en­nen met­säs­ty­sa­jan al­ka­mis­ta, ker­too Kat­ja Sor­si­mo Tu­run hal­lin­to-oi­keu­des­ta.

Kan­nan­hoi­dol­li­nen poik­keus­lu­pa saa­tiin su­si­lau­moi­hin myös vii­me vuon­na, mut­ta hal­lin­to-oi­keus aset­ti lu­van toi­men­pi­de­kiel­toon kä­sit­te­lyn ajak­si. Oi­keus jät­ti myö­hem­min va­li­tuk­sen kä­sit­te­le­mät­tä, sil­lä va­li­tuk­sen teh­nyt yh­dis­tys ei ol­lut pai­kal­li­nen, ei­kä sil­lä si­ten kat­sot­tu ole­van asi­as­sa va­li­tu­soi­keut­ta. Su­den­met­säs­ty­sai­ka meni kui­ten­kin pro­ses­sin ai­ka­na ohi.

Ala­sa­ta­kun­nan tie­to­jen mu­kaan va­lit­ta­ja on tänä vuon­na sama luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys, joka on kui­ten­kin pe­rus­ta­nut vuo­den ai­ka­na pai­kal­li­so­sas­ton muun mu­as­sa Sa­ta­kun­taan ja Var­si­nais-Suo­meen.

Li­sää ASK 12.1.

Ota kantaa