20.1.2016 10.52
Uutiset
 

Sudenmetsästys pääsee alkamaan

image

Säkylä, Köyliö, Pöytyä, Yläne | Turun hallinto-oikeus hylkäsi luonnon­suo­je­lu­yh­dis­tysten hakemukset suden kaato­lu­pa­pää­tösten täytäntöönpanon kieltämisestä, joten sudenmetsästys pääsee alkamaan alkuperäisen Suomen riistakeskuksen päätöksen mukaisesti lauantaina. Köyliön ja Yläneen alueilla liikkuvista susilaumoista saa kummastakin kaataa kaksi sutta.

Hal­lin­to-oi­keus pe­rus­te­lee pää­tös­tään sil­lä, et­tä su­den­kaa­to­lu­pien täy­tän­töön­pa­non edut ovat hait­to­ja suu­rem­mat. Oi­keus ve­to­aa myös kan­nan­hoi­dol­li­sen su­den­met­säs­tyk­sen ko­kei­lu­jak­soon, jon­ka en­sim­mäi­se­nä vuon­na se ei va­li­tus­ten ta­kia an­ta­nut aloit­taa met­säs­tys­tä, ja jos lu­pien täy­tän­töön­pa­no kiel­let­täi­siin taas, ei ko­kei­lun mu­kais­ta met­säs­tys­tä oli­si mah­dol­lis­ta to­teut­taa ol­len­kaan.

Riis­ta­kes­kus on 18. jou­lu­kuu­ta myön­tä­nyt kol­mel­le yk­si­tyis­hen­ki­löl­le kul­le­kin poik­keus­lu­van kah­den su­den pyy­dys­tä­mi­sek­si kart­ta­liit­tei­siin mer­ki­tyil­lä alu­eil­la, jot­ka si­joit­tu­vat Köy­li­ön kun­taan sekä Huit­tis­ten ja Loi­maan kau­pun­kei­hin kuu­lu­val­le alu­eel­le sekä Ori­pään ja Pöy­ty­än kun­tiin ja My­nä­mä­en, Nou­si­ais­ten, Mas­kun ja Pöy­ty­än kun­tiin kuu­lu­val­le alu­eel­le. Lu­vat ovat voi­mas­sa 23. tam­mi­kuu­ta – 21. hel­mi­kuu­ta.

Luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys Ta­pi­o­la Sa­ta­kun­ta-Var­si­nais-Suo­mi ry on vaa­ti­nut kol­men pää­tök­sen ja Suo­men luon­non­suo­je­lu­lii­ton Sa­ta­kun­nan pii­ri ry yh­den pää­tök­sen täy­tän­töön­pa­non kiel­tä­mis­tä. Hal­lin­to-oi­keus an­taa va­li­tuk­siin myö­hem­min erik­seen pää­tök­set. Li­sää ASK 21.1.

Ota kantaa