14.1.2019 7.45
Uutiset
 
Esa Viippola

Tältä näyttää Yttilän museokoululla remontin jälkeen

image

Säkylä, Köyliö | Yttilän kyläyhdistys remontoi syksyn aikana museokoulun keittiön ja vessan talkoovoimin, ja kätten jälkeä esiteltiin avoimissa ovissa sunnuntaina 13. tammikuuta.

Syys­kuus­sa aloi­te­tus­sa re­mon­tis­sa ve­det­tiin keit­ti­ön sei­nät pal­jaak­si ja au­kais­tiin van­ha ves­sa vie­mä­riä myö­ten. Van­hat 60-lu­vun va­lu­rau­ta­put­ket sai­vat kyy­tiä uu­den muo­vin tiel­tä ja hi­ot­ta­vaa sekä maa­lat­ta­vaa riit­ti. Säh­köt uu­sit­tiin kaut­taal­taan ny­ky­a­jan vaa­ti­mus­ten mu­kai­sik­si.

Ky­läyh­dis­tyk­sen pu­heen­joh­ta­ja El­vi Leh­to­ran­ta ker­too, et­tä tal­koo­työ­tun­te­ja kir­jat­tiin 279.

– Se pi­tää si­säl­lään pel­kän työn, ei esi­mer­kik­si töi­den suun­nit­te­lua. Sil­ti tun­ti­mää­rä oli sata tun­tia enem­män kuin olim­me avus­tus­pa­pe­rei­hin ar­vel­leet.

Mu­se­o­kou­lun re­mont­tiin tu­lee avus­tus­ta Le­a­der Py­hä­jär­vi­seu­dul­ta. Bud­jet­ti oli 7 500 eu­roa, ja Le­a­der-tu­kea on myön­net­ty enin­tään 70 pro­sent­tia kus­tan­nuk­sis­ta.

Lue 15.1. Ala­sa­ta­kun­nas­ta kou­lus­sa 1950–60-lu­vuil­la asu­neen ja opet­ta­neen opet­ta­ja­pa­ris­kun­ta Al­po ja Hel­ka Hei­non muis­to­ja.

Ota kantaa

Näköislehti

Instagram

Instagram