10.5.2021 10.41
Uutiset
 
Elli-Mari Ahola

Terveyskeskuksen toiminta jatkuu Eurassa pääosin normaalisti altistumisista huolimatta

Juha Kaita-aho

image

Eu­ra | Eu­ran tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Tami Si­ren ar­vi­oi, et­tä ter­veys­kes­kus­sai­raa­las­sa ta­pah­tu­nut laa­ja jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen ei vai­ku­ta juu­ri­kaan ter­veys­kes­kuk­sen toi­min­taan ky­sei­sen osas­ton ul­ko­puo­lel­la, vaik­ka ka­ran­tee­niin on ase­tet­tu 12 ta­lon hen­ki­lö­kun­taan kuu­lu­vaa.

– Pai­ne suun­tau­tuu lä­hin­nä ko­ti­sai­raa­laan, jos­sa on osit­tain yh­teis­tä hen­ki­lö­kun­taa ter­veys­kes­kus­sai­raa­lan kans­sa, hän sa­noo.

Joh­ta­va lää­kä­ri Lot­ta Arm­felt ker­too, et­tä ta­paus ei vai­ku­ta lää­kä­ri­vas­taa­no­ton toi­min­taan.

– Ti­lan­ne on nyt hal­lin­nas­sa. Koko laa­juus sel­vi­ää seu­raa­van vii­kon ai­ka­na, kun näh­dään, sai­ras­tuu­ko osa al­tis­tu­neis­ta, Tami Si­ren to­te­aa.

Per­jan­tai­na uu­ti­soi­tiin, et­tä Eu­ras­sa on tar­koi­tus tii­vis­tää ro­ko­tus­tah­tia lä­hi­ai­koi­na ja saa­da ro­ko­tuk­siin li­sää hen­ki­lös­töä muis­ta teh­tä­vis­tä. Tami Si­ren luon­neh­tii ei­len tie­toon tul­lut­ta jouk­ko­al­tis­tu­mis­ta ro­ko­tus­ten kan­nal­ta han­ka­loit­ta­vak­si te­ki­jäk­si.

– Us­koi­sin sil­ti, et­tä pys­tym­me pis­tä­mään kaik­ki ro­ko­tuk­set suun­ni­tel­lus­ti, hän ar­vi­oi.

Moni on jo eh­ti­nyt ih­me­tel­lä, mi­ten ter­veys­kes­kus­saa­i­raa­lan kal­tai­ses­sa pai­kas­sa voi vie­lä ol­la ro­kot­ta­ma­ton­ta hen­ki­lös­töä.

– Ro­ko­tuk­set ovat va­paa­eh­toi­sia, vaik­ka nii­tä vah­vas­ti suo­si­tel­laan. Kai­kel­le kes­kei­sel­le hen­ki­lös­töl­le, joka mah­dol­lis­ten ko­ro­na­po­ti­lai­den hoi­toon osal­lis­tuu, on tar­jot­tu ro­ko­tet­ta. Toi­saal­ta ro­ko­te­ryh­mien ra­jat ovat tiuk­ko­ja, em­me­kä ole pys­ty­neet tar­jo­a­maan ro­ko­tet­ta vie­lä esi­mer­kik­si fy­si­o­te­ra­pi­aan, ham­mas­huol­toon tai kai­kel­le ko­ti­hoi­don hen­ki­lös­töl­le, Tami Si­ren vas­taa.

THL:n ko­ro­na­kar­tal­la Eu­ran ta­paus­mää­rä nou­si tä­nään odo­te­tus­ti yh­del­lä ja on nyt 89.

Uu­tis­ta on täy­den­net­ty kel­lo 11.30 li­sää­mäl­lä joh­ta­van lää­kä­rin kom­ment­ti ja kel­lo 11.57 li­sää­mäl­lä THL:n tie­dot.

Ota kantaa