12.7.2018 15.09
Uutiset
 

Törkeä huumausainerikos toi ehdotonta vankeutta

image

Eura | Myös vuonna 1982 syntynyt euralaismies tuomittiin vuoden ja kuuden kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeuteen osana laajempaa Cannonball-huume­kaup­pa­vyyhtiä.

Sa­ta­kun­nan kä­rä­jä­oi­keus an­toi tors­tai­na 12. hei­nä­kuu­ta tuo­mi­on­sa laa­jas­ta huu­me­ri­kos­vyyh­dis­tä, jon­ka kes­ki­ös­sä on Ul­vi­lan Can­non­ball-ker­hon jä­se­nis­töä. Pi­sim­mät tuo­mi­ot muun mu­as­sa Tor-ver­kos­sa pyö­ri­te­tys­tä huu­me­kau­pas­ta me­ni­vät jär­jes­tön joh­to­hah­moil­le, mut­ta myös jär­jes­töön kuu­lu­va vuon­na 1982 syn­ty­nyt eu­ra­lais­mies tuo­mit­tiin tör­ke­äs­tä huu­mau­sai­ne­ri­kok­ses­ta. Kaik­ki­aan oi­keu­den­käyn­nis­sä huu­mau­sai­ne­ri­kok­sis­ta tuo­mit­tiin kym­me­ni­sen hen­ki­löä ja li­säk­si tuo­mi­oi­ta an­net­tiin muis­ta­kin ri­kok­sis­ta.

Eu­ra­lais­mie­hen hal­lus­ta löy­tyi 42,6 gram­maa ko­kai­i­nia, joka oli pi­toi­suu­del­taan nor­maa­lia vah­vem­paa. Sen li­säk­si hä­nen hal­lus­taan löy­tyi niin ikään nor­maa­lia vah­vem­paa am­fe­ta­mii­nia. Huu­mei­den mää­rät ja vah­vuu­det huo­mi­oi­den teko oli oi­keu­den pää­tök­sen mu­kaan ko­ko­nai­suu­te­na tör­keä. Mies myön­si syyl­li­syy­ten­sä.

Eu­ra­lais­mies oli ai­em­min tä­män vuo­den hel­mi­kuus­sa tuo­mit­tu kah­den vuo­den ja nel­jän kuu­kau­den eh­dot­to­maan van­keu­teen tör­ke­äs­tä huu­mau­sai­ne­ri­kok­ses­ta ja muis­ta vä­häi­sem­mis­tä ri­kok­sis­ta. Ne ei­vät liit­ty­neet nyt ky­sees­sä ol­lee­seen oi­keu­den­käyn­tiin.

Mies tuo­mit­tiin vuo­den ja kuu­den kuu­kau­den eh­dot­to­man van­keu­den li­säk­si me­net­tä­mään val­ti­ol­le laa­jen­net­tu­na ri­kos­hyö­ty­nä ta­ka­va­ri­koi­dut 5 000 eu­roa ja noin 25 500 eu­roa eli kaik­ki­aan 30 500 eu­roa. Val­ti­ol­le hä­net mää­rät­tiin suo­rit­ta­maan ri­ko­suh­ri­mak­sua 80 eu­roa. Val­ti­on va­hin­gok­si jäi noin 14 600 eu­ron puo­lus­ta­jan­palk­kio.

Tuo­mio ei ole lain­voi­mai­nen.

Näköislehti

Instagram

Instagram