6.3.2017 16.56
Uutiset
 
Mirja Linnemäki

Tunnustusta Köyliön jääradalle

Köyliönjärvi on tänä talvena ollut suosittu paikka. Kuva: Elli-Mari Ahola

Köyliönjärvi on tänä talvena ollut suosittu paikka. Kuva: Elli-Mari Ahola

Elli-Mari Ahola

image

Säkylä, Köyliö | Köyliönjärven jäärata ja talkoomies Kari Hietala ovat saaneet Suomen Ladun kuukauden ulkoiluteko -palkinnon.

Suo­men Latu nos­taa kuu­kau­sit­tain esiin eri puo­lil­la Suo­mea useim­mi­ten va­paa­eh­tois­voi­min teh­ty­jä hank­kei­ta, aloit­tei­ta tai mui­ta sel­lai­sia, joi­den tu­lok­se­na pai­kal­li­set ul­koi­luo­lo­suh­teet ja -pai­kat ovat ke­hit­ty­neet ja pa­ran­tu­neet kaik­kien ilok­si.

Hel­mi­kuus­sa tä­män kun­ni­an sai Köy­li­ön­jär­ven jää­ra­ta ja jää­tä jo 10 vuot­ta tal­koo­hen­ges­sä au­ran­nut Kari Hie­ta­la.

Tänä tal­ve­na jää­ra­ta on nous­sut suo­si­on­sa hui­pul­le. Köy­li­ön­jär­ven jääl­lä on ol­lut val­ta­vas­ti kä­vi­jöi­tä ai­na naa­pu­ri­pi­tä­jiä myö­ten. Esi­mer­kik­si Kuu­ta­mo­ta­pah­tu­mas­sa oli 800 osal­lis­tu­jaa, Köy­li­ön OP Hip­po -tal­vi­päi­vään osal­lis­tui 500 ih­mis­tä ja ta­val­li­se­na vii­kon­lop­pu­na jääl­lä liik­kuu 800–1200 ih­mis­tä. Ar­ki­sin jääl­lä on käy­nyt kou­lu­lai­sia muun mu­as­sa Sä­ky­läs­tä, Eu­ras­ta, Ko­ke­mä­el­tä, Ylä­neel­tä ja Pöy­ty­äl­tä. Jää­ra­dal­la on va­paas­ti kaik­kien käy­tet­tä­vis­sä 100 ai­kuis­ten pot­ku­kelk­kaa.

Ota kantaa