3.3.2017 14.49
Uutiset
 

Typpikuorman syytä selvitellään

image

Eura | Euran jäteve­den­puh­dis­ta­molla jatketaan epätavallisen suuren typpi­kuor­mi­tuksen alkuperän selvittämistä.

Jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mol­le tuli kuun vaih­tees­sa epä­ta­val­li­sen suur­ta typ­pi­kuor­maa, jon­ka läh­det­tä ei ole tois­tai­sek­si pys­tyt­ty sel­vit­tä­mään. Vaik­ka puh­dis­ta­mon sekä bi­o­lo­gi­nen et­tä ke­mi­al­li­nen puh­dis­tus oli­vat käy­tös­sä, suu­ren typ­pi­kuor­man seu­rauk­se­na läh­te­vään ve­teen pää­si kar­kaa­maan nor­maa­lia kor­ke­am­pi mää­rä kiin­to­ai­net­ta, joka nä­kyi vaa­le­a­na juo­va­na pur­ku­put­ken suul­la. Myös läh­te­vän ve­den typ­pi­pi­toi­suus oli nor­maa­lia hie­man kor­ke­am­pi.

JVP -Eu­ran toi­mi­tus­joh­ta­ja Pir­jo Pa­ta­la ker­toi per­jan­tai­na, et­tä kuor­mi­tus­ti­lan­teen ai­heut­ta­ma pro­ses­si­häi­riö on saa­tu hal­lin­taan ja puh­dis­ta­mol­ta läh­te­vä vesi on ol­lut taas puh­das­ta.

Kiin­to­ai­ne­pi­toi­suus läh­te­väs­sä ve­des­sä oli kor­kea, kos­ka puh­dis­ta­mol­le tuli kun­ta­lin­jas­ta joi­ta­kin viik­ko­ja sen suu­ruis­ta typ­pi­kuor­maa, jota ei puh­dis­ta­mon ka­pa­si­teet­tiin ole suun­ni­tel­tu ei­kä tie­dos­sa ole sen läh­det­tä. Li­sää ai­hees­ta ASK 7.3.

Ota kantaa