8.9.2019 21.35
Uutiset
 

Ultrakevyt kone putosi – Kauttuan kentän alue eristetty 

image

Eura, Kauttua | Ultrakevyt lentokone putosi metsään ja vaurioitui pahoin Kauttualla sunnuntaina kello 19.30 aikaan. Ohjaaja ei loukkaantunut vakavasti ja pääsi itse pois koneen hylystä. Kauttuan lentokentällä putoamisalue on eristetty räjähdysvaaran takia.

Kaut­tu­an Il­mai­lu­ker­hon ult­ra­ke­vyt kone oli teh­nyt on­nis­tu­neen las­kun kii­to­ra­dal­le, mut­ta uu­si ylös­ve­to las­kun jäl­keen epä­on­nis­tui, kone teki volt­ti­mai­sen liik­keen ja pää­tyi no­kal­leen ken­tän vie­rei­seen met­sik­köön tai­mi­kon lai­taan.

Kone vau­ri­oi­tui pa­hoin, mut­ta oh­jaa­ja pää­si hy­lys­tä ja­loil­leen ja pois. En­si­hoi­to tar­kas­ti hä­net ei­kä hä­nen to­det­tu louk­kaan­tu­neen va­ka­vas­ti.

On­net­to­muus ei ai­heut­ta­nut vaa­raa si­vul­li­sil­le.

Pe­las­tus­toi­men yk­si­köt ovat pa­ras­ta ai­kaa ken­täl­lä. Pu­to­a­mi­sa­lue on eris­tet­ty, sil­lä ko­nees­sa on rä­jäh­dys­vaa­ra. Päi­vys­tä­vä pa­lo­mes­ta­ri Kari Kan­kaan­pää ker­too, et­tä rä­jäh­dys­vaa­ran ai­heut­taa ko­nees­sa ole­van lau­ke­a­ma­ton ra­ket­ti­pe­las­tus­var­jo, jos­sa on hä­nen ar­vi­on­sa mu­kaan muu­ta­man 100 gram­man rä­jäh­de­pa­nos.

– Kos­ka ei ole tie­toa, on­ko var­jo ot­ta­nut osu­maa, se py­ri­tään nyt de­ak­ti­voi­maan, hän ker­too.

Kone myös vuo­taa hie­man polt­to­ai­net­ta.

Pai­kal­la on pe­las­tus­lai­tok­sen kak­si yk­sik­köä ja po­lii­si­par­tio.

 

Näköislehti

Instagram

Instagram